Jump to content
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"
boddan

Waga pasieczna

Recommended Posts

W dniu 16.02.2021 o 21:54, baru napisał:

Przy 16st różnicy na minus  ,10kg przybytku? 

 

Nie bardzo wiem o co chodzi. Mógłbyś się odnieść do zamieszczonych danych, posługując się pozycjami w dacie i godzinie z kolumny time_B?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pierwszy wpis 10st , 80kg

Ostatni -6st  ,    90kg

Chyba że źle czytam ,że to nie waga.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 godzin temu, baru napisał:

Pierwszy wpis 10st , 80kg

Ostatni -6st  ,    90kg

Chyba że źle czytam ,że to nie waga.

To co bierzesz za wagę, to wilgotność (humidity). Przeczytaj tekst pod tabelą, tam masz opis pól.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciekawy pomysł,cena nie zła na promocji i fajny pomysł na pokazanie wodoodporności tensometrów.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Dzień dobry

 

Czy któryś z szanownych kolegów posiada może i używa wagę ulową Ł. Optima?

 

Mam taki z nią problem. 

Po konfiguracji wagi przesyła na żądanie SMS ale na tym koniec. O godzinie 20.30 nie było raportu. Po ściągnięciu wagi też brak SMS. Przy załączeniu wagi też brak SMS o gotowości. Wg instrukcji takie smsy powinny nadejść.

Zaznaczam - baterie ok. Zasięg ok. Stan środków ok.

Edited by tadek

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 godzin temu, tadek napisał:

Mam taki z nią problem. 

No to do reklamacji ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 27.05.2022 o 13:58, tadek napisał:

Dzień dobry

 

Czy któryś z szanownych kolegów posiada może i używa wagę ulową Ł. Optima?

 

Mam taki z nią problem. 

Po konfiguracji wagi przesyła na żądanie SMS ale na tym koniec. O godzinie 20.30 nie było raportu. Po ściągnięciu wagi też brak SMS. Przy załączeniu wagi też brak SMS o gotowości. Wg instrukcji takie smsy powinny nadejść.

Zaznaczam - baterie ok. Zasięg ok. Stan środków ok.

Mam .
U mnie w podobnym przypadku załatwiło problem doładowanie konta :)
Ale skoro środki ok. to już nie wiem. . .

Może po konfiguracji nie przełączyłeś z trybu SET , na tryb WORK ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 27.05.2022 o 13:58, tadek napisał:

Dzień dobry

 

Czy któryś z szanownych kolegów posiada może i używa wagę ulową Ł. Optima?

 

Mam taki z nią problem. 

Po konfiguracji wagi przesyła na żądanie SMS ale na tym koniec. O godzinie 20.30 nie było raportu. Po ściągnięciu wagi też brak SMS. Przy załączeniu wagi też brak SMS o gotowości. Wg instrukcji takie smsy powinny nadejść.

Zaznaczam - baterie ok. Zasięg ok. Stan środków ok.

 

Nie znam tej wagi, ale proponuje postąpić, jak z każdym programowalnym urządzeniem elektronicznym.

1. Odłączyć fizycznie zasilanie, odczekać kilka minut, a następnie podpiąć zasilanie. Sprawdzić, czy ustawienia zostały zachowane. Jeśli nie, ponownie wprowadzić. Wykonać próbę.

Jeśli nie pomoże, to wtedy

2. Zobaczyć do instrukcji, czy jest możliwość wykonania resetu urządzenia - czyli przywrócenia tzw. ustawień fabrycznych.

Jeśli i to nie pomoże, wtedy kontakt z serwisem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziękuję za odzew.

Tryb work oczywiście jest.

Ustawienia pamięta.

 

Kontakt z serwisem w poniedziałek.

 

Dzisiaj pierwsze miodobranie. 

Jutro wracam do wagi z nowym pomysłem.

 

Pozdrawiam

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przyczyna okazał się banalna. 

Wymienilem dwudniowa kartę SIM na nową u operatora i waga ruszyła z kopyta.

 

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minut temu, tadek napisał:

Przyczyna okazał się banalna. 

Wymienilem dwudniowa kartę SIM na nową u operatora i waga ruszyła z kopyta.

 

Pozdrawiam

No właśnie nieraz przyczyna może być banalna przy sprzęcie elektronicznym . Ja miałem podobny przypadek w tym tygodniu , przestała mi działać kamerka wideo rejestratora parę dni temu w samochodzie , sprawdziłem bezpieczniki wszystko OK  i wczoraj rano próbuje odpalić samochód i nie daje rady , padł akumulator , miał już swoje lata  i wymieniłem na nowy i nagle kamera zaczęła działać i okazało się że system elektroniczny kamery wcześniej parę dni zdiagnozował że jest już słaby akumulator i wyłączył zasilanie kamery , chociaż z rozrusznika jaszcze parę dni odpalałem ?

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na Twoim miejscu zdecydowałbym się na wagę pomostową, na tej stronie Elektrowag możesz sobie porównać różne modele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.