bogor Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Bardzo fajne rozwiązanie.Nie trzeba kilku przyczep i kosztów z tym związanych. 3 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Czy to twoja przyczepa ??? Pozdrawiam Tadek Cytuj
bogor Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2016 Czy to twoja przyczepa ??? Pozdrawiam Tadek Niestety jeszcze nie moja, ale planuję coś takiego spłodzic do swojej przyczepy. Oczywiście z pewnymi zmianami niektórych elementów, głównie tych śrub do podnoszenia i opuszczania. Cytuj
boddan Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 W niedzielę pokazałem znajomemu mechanikowi ten filmik. Dzięki Bogdan. Będzie go robił. Oczywiście, ma swoje uwagi racjonalizatorskie. Facet,ogólnie ma nastawienie, że się nie da. Taki dobrotliwy maruda, ale dobry fachowiec, starej daty. ..............................................................................................................Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
pastaga Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 W niedzielę pokazałem znajomemu mechanikowi ten filmik. Dzięki Bogdan. Będzie go robił. Oczywiście, ma swoje uwagi racjonalizatorskie. Facet,ogólnie ma nastawienie, że się nie da. Taki dobrotliwy maruda, ale dobry fachowiec, starej daty. .............................................................................................................. Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Napisz jak już wszystko będzie dograne co postanowiliście zmienić i jak wyszło to cenowo. Cytuj
bogor Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Opublikowano 1 Lutego 2016 W niedzielę pokazałem znajomemu mechanikowi ten filmik. Dzięki Bogdan. Będzie go robił. Oczywiście, ma swoje uwagi racjonalizatorskie. Facet,ogólnie ma nastawienie, że się nie da. Taki dobrotliwy maruda, ale dobry fachowiec, starej daty. .............................................................................................................. Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Życzę powodzenia w realizacji. Zgodnie ze starym powiedzeniem wszystko da się zrobić oprócz uścisnięcia nieboszczki tak by się spociła. A dobry fachura zawsze wychwyci pewne mankamenty. Cytuj
morzedzungli Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Moim skromnym zdaniem, śruby do unoszenia lawety powinny być w tulejach, nie chodzi o zerwanie gwintu ale o sztywność, tuleje dałbym w środku profila. Ewentualnie inny sposób to zamiast profila ( ten z nakrętką na filmie ) to rura i wtedy można zastosować stopę od rusztowań, należy tak dobrać średnicę rury żeby pręt gwintowany nie bujał się za mocno w rurze:) Cytuj
bogor Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 Moim skromnym zdaniem, śruby do unoszenia lawety powinny być w tulejach, nie chodzi o zerwanie gwintu ale o sztywność, tuleje dałbym w środku profila. Ewentualnie inny sposób to zamiast profila ( ten z nakrętką na filmie ) to rura i wtedy można zastosować stopę od rusztowań, należy tak dobrać średnicę rury żeby pręt gwintowany nie bujał się za mocno w rurze:) stopa.jpg Czytasz chyba w moich myślach.Również myślałem o zaadoptowaniu stóp do rusztowań. Solidna budowa. Jeśli zdaje egzamin w rusztowaniach to z pewnością do naszych potrzeb będzie równie dobra. Cytuj
jarek3 Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 Witam. Chciałbym się dowiedzieć ile taka nakładka waży? (bez uli) Moja przyczepa ma udźwig 560kg i nie wiem na ile uli starczy miejsca i udźwigu. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Taka nakładka na przyczepę to dobre rozwiązanie dla mających przyczepkę do celów ogólno przewozowych. Ważne aby ta nakładka była w miarę lekka no i ule żeby były lekkie , bo ta na filmiku jest chyba trochę przy ciężka. A poza tym można zastosować taką nakładką rozsuwaną do przodu i do tyłu i może wtedy służyć jako stojak na ule na pasieczysku po rozsunięciu wysuwanych boków. Pozdrawiam Tadek Cytuj
boddan Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 A propos, korzystając z niepogody, dostosowuję przyczepkę na qwada do uli. Ule, na stałe i transportu na niewielkie pożytki. Jak kto zainteresowany, zdjęcie na galerii. ..............................................................................................................Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
Ks. Tomasz Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Ja mam od tego Pana przyczepkę do przewozu (z czasów kiedy nie było problemów z rejestracją samoróbek) i sprawdza się. W tej nakładce zwróciłbym uwagę na te śruby. Wszystko jest ok jeśli mamy teren równy, a gdy chcemy postawić na jakiejś nierówności??? myślę, że fachowcy sobie poradzą technicznie jeśli im się to wytłumaczy. Cytuj
MDR Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Dobry pomysł z nakładaną platformą. Jedna przyczepka kilka platform, no i jest szansa,że po zabraniu przyczepki sama nie "odjedzie". Bardziej odpowiadałaby mi platforma kładziona na dno przyczepki i wysuwana z niej do tyłu. Macie może kogoś, kto takie już robi? U mnie wraca temat przyczepki. Przeglądałem Wiola i Rydwan. Ze względu na cenę i konstrukcję skłaniam się ku Rydwanowi - dwuosiowa. oczywiście DMC 750. Zakup z dopłatą (dopłata do max brutto 7tyś). Tylko teraz rozmiar i cena, 3m/2m - 6100 3,5m/2m - 6400 4m/2m - 7100 z plandeką, czy bez.... to kolejne 1500zł... Ot takie dylematy. Co byście wybrali? Cytuj
Słowian Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ja biorę chyba tą kawałek drogi jest pod Siedlce no ale cóż dość tanio i akurat 18 uli mi wejdzie 3900 taka może jeszcze coś urwę na miejscu jadę sam bo za transport 600 zł chcą hahahaha: http://www.przyczepywakula.pl/pl/oferta/przyczepy-lorries/pblw752/ i pi****l.. te ich refundacje po 20 % tylko kipra brak jak w tamtej co zamawiałem no ale cóż nie można mieć wszystkiego Cytuj
daro Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Podjedziesz 50 km dalej - https://sylandprzyczepy.pl/ . Przyczepy na knotach są słabe. Nie wyremontujesz bo rama z ceownika blaszanego. No i do mnie blisko. Zadzwoń może mają gdzieś dystrybutora w Twojej okolicy. U nas chłopy tylko od nich . Krowę można wstawić lub 1,5 zboża a na knocie i jeździe po wertepach amortyzatory raz dwa do wymiany = prawie nowa oś. P.S Możesz mieć inne wymagania i dodatki niż standard. Cytuj
Słowian Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Daro coś ty oszalał 5600 brutto a ta co chce wziąść 3900 brutto nie ma mowy za droga koparek na niej nie bedę woził piękna jest i pod spodem widzę też pożądnie zrobiona tylko trzeba sobie zadać pytanie czy aż taką podczołgówę potrzebuje ???. Taka za 3900 w zupełności mi wystarczy trochę krótsza i węższa ale 18 moich uli mieści i to mi pasuje a jak bedę chciał przeładować ja świadomie to i 36 spietruje jedne na drugich i powiozę | Ładowności niby 550 kg na legalu ale i tone wsadzę bez probemu nawet 1,5 T powiozę powoli, co innego że przy takich ładunkach przydałby sie hamulec najazdowy albo umiejętnie jeździć i ze 2 metry piochu do bagażnika seata wrzucić żeby du*y na zakręcie z góry nie oderwało Przyczepa mercedes pokazywałeś ją już ale nie na moją kieszeń, wolę tą tańszą i miodarkę z Ukrainy , chyba jednak wezmę tą 6 kaset a nogi urżnę boszką i przerobie na regulowane składane i to bedzie najlepsze opcja Cytuj
daro Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ja nie wiem o czym piszesz . Ja Ci pokazuje producenta. Ładowności niby 550 kg na legalu ale i tone wsadzę bez probemu nawet 1,5 T Oj wspomnisz Ty moje słowa wspomnisz . Szkoda że za późno. Na przyczepie na osi knota tak nie ma bo resoroamortyzatory to guma w rurze. Po takim numerze 2 razy góra 3 . Tu za 3900 - https://sylandprzyczepy.pl/#/PLDN-SKRZYNIOWE/ Cytuj
Słowian Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Daro tyle razy mówiłem że potrzebuje platforme koła pod spodem i wszystkie burty i słupki wyciągane, do tego nie taki pizdzik 2m na 1,2 m tylko minimum 135 cm szerokości i 250 cm długości najlepiej ponad 260 to wejdzie mi 18 uli wlkp. Ta co by mnie jako tako interesowała to kosztuje prawie 4650 i ma koła z boku a nie pod spodem a ta co by mnie najbardziej interesowała to kosztuje już ponad 5 k i gdzie tu do 3900 za tamtą czy bedzie mi aż tak potrzebna taka pożadna przyczepa wszystko fajne ale ceny Cytuj
Tadek11 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 No niestety jak wprowadzili nowe przepisy , to jak chcesz tanio to kupuj używaną dla papierów i sobie przerabiaj na własne wyobrażenie. Cytuj
Słowian Opublikowano 10 Stycznia 2017 Opublikowano 10 Stycznia 2017 po co przerabiać jak za 3900 mam taka jak mi pasuje, jak się rozleci pomysle o przeróbkach tak żeby było dobrze, na razie będzie jak jest niestety nie można mieć wszystkiego Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Łukasz a o tej myślałeś? http://www.blyss.pl/produkty/przyczepy/przyczepy-lekkie/2-osiowe/bh752515t-kola-pod-platforma Koła ma pod burtą i funkcja kipra jest. Jak coś podpytam ich czy mogą coś taniej wymyślić. Brałem od nich swoją i jestem zadowolony. Pozdrawiam, Daniel Cytuj
Słowian Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Myslałem i nawet ją zamówiłem na refundację właśnie dzięki tobie ale 600 zł droższa jest no i kilkanaście cm krótsza, a tamta dzieki temu że jest lekko dłuższa to wejdzie mi 18 wlkp. na jeden żąd bez piętrowania , chyba że coś utargujesz Cytuj
daro Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Twoja kasa .Pogadamy jak powozisz te 1, 5 tony po wertepach. Ja widziałem efekty , Ty sobie myślisz. Jak mam wydać 3900 to wydam 5000 ale za sprzęt . No chyba że styropian wozić będziesz. A ja zrobiłem radą Tadeusza . Kupiłem za 900 , mogę mieć kurde lotniskowiec . Cytuj
Słowian Opublikowano 12 Stycznia 2017 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Nie mówię że będę z 1,5 tony i po wertepach bo mój seat nie dał by rady ale raz czy dwa w sezonie delikatnie i na niewielką odległość to powinno dać radę jak na moje potrzeby aż za nadto Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi