Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ksawery rozbójnik zdmuchnął mi 2 dachy i nadstawki. Na szczęście gniazda nie wywrócił - mam nadzieję że będzie ok.

Opublikowano

U mnie wszystkie ule ok, nawet daszki nie spadły, więc jestem zadowolony ze swojej konstrukcji, bo na takie właśnie warunki chciałem je przewidzieć. Z ~2 dni temu robiłem przeglądy, więc trochę je porozklejałem. Niestety w najsilniejszy ul przywalił mi duży plastikowy stół - dość mocno wiało. Stół rozwalony i przesunęły się korpusy, rano je poprawiłem, ale co z pszczołami to nie wiem.

Opublikowano

morzedzungli przykra sprawa. Co do zdjęć, to załóż sobie konto np. na tinypic.com i wtedy sobie wklejasz linki do nich tutaj. Na forum jest limit wagowy.

Opublikowano

Ja  to się tak zapytam , a żona gdzie ? ;):D

No chowacz brukwiaczek że tak powiem . Słoiki MYĆ to pewnie żona , medale Robert . Totalny szowinizm. :P;):D

Marki nie robię mam większą niż możliwości produkcji.

Opublikowano

W pasiece już wreszcie spokój .

Woda po niedawnych obfitych deszczach opadła i w stawach jest stan normalny .

W pasiece obeschło . Rowy odwadniające zostawię na wszelki wypadek do wiosennych roztopów

A poza pasieką ...

Pochwalę się ... A co mi tam :D  .

/..../

:)  a jednak mimo 'przeciwności'  , po znojnej pracy  'nagroda'/sukces  .... też się cieszę   :)

PF

Opublikowano

Ta .... A nie pytasz się czemu chowacz brukwiaczek ? :P

P.S. Dziś również i ja zostałem nagrodzony -

f1f2dc76b0ce116b72e093d0a60b111f.jpg

Bardzo lubię takie laurki. To nic że drukowane. :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pogoda dopisuje od 4 dni więc szał  pyłkowy trwa - noszą z gorczycy a i ze 2 ary facelii sąsiad mi zasiał więc tam jedna drugą pogania...uzupełniają zapasy - wiosną będzie jak znalazł.

Oby tylko matki nie naczerwiły za dużo....  najlepiej wcale.