daro Opublikowano 18 Października 2016 Autor Opublikowano 18 Października 2016 To się wpraszam w takim towarzystwie to i na wojnę. P.S. Dla Piotra co do odsklepiania ramek hofmanowskich - https://vimeo.com/139249292 Cytuj
Słowian Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Daro na pewno dam znać co i kiedy, musiało by sie bardzo posypać żebyśmy zrezygnowali w tym roku z tego wyjazdu, planowaliśmy już w obecnym ale zeszło choroby dzieci na wiosne potem te ŚDM w Krk roboty miałem w ciul i tak zeszło Cytuj
Marko Opublikowano 19 Października 2016 Opublikowano 19 Października 2016 Mam dużo ramek hofmanowskich i odsklepiam je też za pomocą tego ukraińskiego noża elektrycznego. Trudniej by było gdyby dolna listewka ramki była węższa. 1 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Pomarzyć tylko o takim sprzęcie. Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Akurat mam to szczęście że kuzynki mąż, co go zaraziłem pszczołami w tym roku ma pickup-a, jedziemy kładziemy na pakę co chcemy i ogień. Miodarek to kilka wlezie i nie trza przyczepki targać , koniecznie trzeba zrobić tą wycieczkę w tym roku !! To się wpraszam w takim towarzystwie to i na wojnę. W takim Towarzystwie to ja też Cytuj
Krzyżak Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Pomarzyć tylko o takim sprzęcie. Tadziu blacha perforowana zwinięta w rulon, zespawana do tego kilka obejm dala usztywnienia. W środek ślimak np. poliamidu i gotowe. W garażu zrobisz jak będziesz chciał Cytuj
bogor Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Pomarzyć tylko o takim sprzęcie. jak przyjemnie popatrzyć jak miód leje się strumieniami. Cytuj
Beeman Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Kolega kupił taki nóż w 2015,ale nie miał w ogóle miodu tak wiec informacje jak to działa dopiero najwcześniej w przyszłym roku.Ale też coś przebąkiwał że go przerobi bo zbyt wysoka temp.pracy. Ja na ilości ramek do odsklepiania bardzo łatwo oszczędzam bo używam do miodni ramek pogrubianych 3,5- 4cm. I tak na dziesięciu korpusach mam 30 ramek mniej do odsklepiania. Ale ja to się oczywiście nie znam.PK Witam. Ja kupilem taki nóż (z chin) niestety temperatura jest tak wysoka ze pali mod. Trzeba go podlaczyc do regulatora napiecia . Nie wielki koszt ,moze byc taki do lampy. Moc grzalki to jakies 100W. Mam to wszystko ale do miodobrania jeszcze daleko wiec jeszcze nie testowalem. Byc moze (lub napewno) to sa podrobki chinskie i czujnik temperatury nie jest taki jak w orginalnych dadanowskich. Mysle ze z dodatkowa regulacja bedzie ok. Powodzenia Cytuj
apitec.pl Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam. Ja kupilem taki nóż (z chin) niestety temperatura jest tak wysoka ze pali mod. Trzeba go podlaczyc do regulatora napiecia . Nie wielki koszt ,moze byc taki do lampy. Moc grzalki to jakies 100W. Mam to wszystko ale do miodobrania jeszcze daleko wiec jeszcze nie testowalem. Byc moze (lub napewno) to sa podrobki chinskie i czujnik temperatury nie jest taki jak w orginalnych dadanowskich. Mysle ze z dodatkowa regulacja bedzie ok. Powodzenia Mamy w ofercie noże produkcji ukraińskiej długość ostrza 230cm (moc 50W) lub 280cm (moc70W) Te noże trzymają temperaturę 70-90 stopni - idealnie do odsklepiania Nie potrzeba regulacji bo ostrze jest chłodzone ciętym zasklepem (przy włączonym zasilaniu kiedy nie pracuje się z nożem dłużnej niż 5 min trzeba ostrze włożyć w odsklepiny lub do kubka z wodą) Te noże są naprawdę dobrze wykonane, świetnie pracują i są niezawodne, mówię to z pełna odpowiedzialnością bo sam takiego używam już 3 sezon Jako firma i dystrybutor producenta dajemy na nie firmową gwarancję, ale szczerze powiedziawszy to mieliśmy jak dotąd tylko 2 reklamacje - obie oczywiście uznaliśmy a klienci dostali nowe urządzenia Widziałem też te chińskie wyroby na Apimondii i szczerze powiedziawszy to moim zdaniem są jakościowo dużo gorsze od ukraińskich. Jak by ktoś był zainteresowany zapraszam na stronę www.apitec.pl mamy tam w ofercie noże elektryczne ręczne ale też odsklepiacze elektryczne z nożami V pionowe i poziome no i sporo innego sprzętu dla pszczelarzy Cytuj
Tadek11 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Mam ten nóż Ukraiński i jestem z niego po pierwszym sezonie zadowolony Ale kupiony nie z Firmy Jerzego ( apitec.pl) więc nie ma tu reklamy . Temperatura jest rzeczywiście odpowiednia i specjalnie nie pali woszczyny i miodu przez zbyt mocne ogrzewanie się , jest bardzo ostry i trzeba uważać przy odsklepianiu na ręce i żeby nie stykał się z z metalowymi przedmiotami podczas używania go bo po prostu ostrze będzie się tępiło a co za tym idzie będzie ciężej cięło odsklepy. Najlepiej czyścić go o jakieś drewniane listewki lub deskę i wyłączać go podczas dłuższych przerw w czasie odsklepiania. Cytuj
daro Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2017 Potwierdzam - niebo do ziemi. Różnica kolosalna , w jakości. Kosmiczna technologia. Cytuj
Krzychu Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zainteresowałem się ostatnio elektrycznymi nożami do odsklepiania ramek, chciałbym się dowiedzieć opinii użytkowników tego urządzenia. Tadek, Daro, jak oceniacie te noże? W postach sprzed 3 lat wydawało się, że jest ok. Jak oceniacie po tym czasie? Cytuj
daro Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Wyrzucony chiński . Koledzy za darmo nie chcieli. Ukraiński jest o niebo lepszy ale mi lepszy widelec. 1 Cytuj
Krzyżak Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Przy LN 3/4 bardzo dobrze sprawdza się nóż do wełny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi