Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Byłem na 2-dniwym szkolenie organizowanym przez  Regionalny Związek Pszczelarski z siedzibą w Koninie.

Dzień pierwszy należał do lekarza weterynarii Artura Arszułowicza - dzień ciekawy, dużo informacji.

Dzień drugi należał do Bazylego Homiaka - i tu dylemat, konsternacja zdziwienie bo mam takie 2 newsy od prelegenta dla pszczelarzy:

1) paski Biowaru 500 należy usunąć z ula po 5-6 tygodniach i...........szczelnie zapakować by w następnym roku dać je np do odkładów :o :o :o

2) czerw trutowy kryty z ramki pracy konstrukcji pana Homiaka trzeba odsklepić, wydłubać następnie czerw wrzucić do......... panierki i na patelnie, obsmażyć  ..... wg pana Homiaka jest to smaczne chrupiące . :D:o:D

Opublikowano

Co do punktu drugiego Wiem że w Meksyku smaży się też chrząszcze więc myślę, że gość to podał w formie ciekawostki (za dużo trutni niema co trzymać a tak można i je spożytkować) :D

• Lubię 1
Opublikowano

Z Meksyku jest Tequila  też na robakach . Po takich pierdołach po co płacić  za szkolenia ?  Jeszcze na drugim zaprze się w żywe oczy że nic takiego nie mówił.

Opublikowano

To są indywidualne formy nawiązania kontaktu ze słuchaczami i czasami takie pierdoły wklejają do wykładów , oczywiście z przymrużeniem oka ? :D

Pozdrawiam

Tadek

Opublikowano

A jakież to pierdoły przecież na wschodzie larwy pszczele to przysmak podobno sa super sam jakoś nie miałem sumienia spróbować a obrzydliwy nie jestem, larwy czy nawet całe spadłe pszczoły np. w miodzie to tam nie pierwszyzna tylko u nas mimo że Słowianie, to nie wiedzą ludzie co było na naszych ziemiach jeszcze nie tak dawno temu, zachwyceni zachodem sam nie wiem czemu ??!. 

• Lubię 1
Opublikowano

paski Biowaru 500 należy usunąć z ula po 5-6 tygodniach i...........szczelnie zapakować by w następnym roku dać je np do odkładów

Na temat gustów się nie wypowiadam , to są pierdoły.

Opublikowano

Panowie czy my po to jeździmy na konferencje w swoim prywatnym czasie by wysłuchiwać od starego dziadka jak przyrządzić czerw trutowy na chrupko ???

bo to nie było na zasadzie dygresji w 3 zdaniach tylko pieprzenie przez pół godziny........ ja wyszedłem na piwo  :angry: bo nie dałem rady

• Lubię 1
Opublikowano

Jak czytam to konferencja a Koninie będzie słynna w Polsce z tematyki gastronomicznej i przygotowania potraw z owadów ?? :D

No cóż jak pszczoły nam miodu nie dadzą to je zjemy :angry:  niech się mają na baczności :D

• Lubię 2
Opublikowano

Panowie czy my po to jeździmy na konferencje w swoim prywatnym czasie by wysłuchiwać od starego dziadka jak przyrządzić czerw trutowy na chrupko ???

bo to nie było na zasadzie dygresji w 3 zdaniach tylko pieprzenie przez pół godziny........ ja wyszedłem na piwo  :angry: bo nie dałem rady

Ale chyba nikt Cię tam na siłę nie trzymał?. :D  Jakby mi nie odpowiadało też wychodzę na kawę czy coś,nie korzystam z jego wiedzy i tyle.Ale nie wyjeżdżam od starych dziadków bo sam nim kiedyś będziesz tylko jeszcze musisz tego dożyć.PK

Opublikowano

Piotr czytaj ze zrozumieniem

"........ja wyszedłem na piwo  :angry: bo nie dałem rady"

Będę kiedyś starym dziadem, .....taką mam nadzieję, 

branie grubej kasy za takie piep.....nie powoduje u mnie że nazywam takiego człowieka  starym dziadem.

zajmujesz człowieku czas 150 osobom - zero profesjonalizmu, zero samokrytyki, zero wiadomości - tak totalna przeciwwaga dnia pierwszego i doktora Arszułowicza

Opublikowano

zajmujesz człowieku czas 150 osobom - zero profesjonalizmu, zero samokrytyki, zero wiadomości

Ja mam troszeczkę inne zdanie.Ale co będę cwaniakował i oceniał.

Wesołych Świąt Ci życzę i samych mądrych wykładowców wykształconych ponad Twoją inteligencję.PK

Opublikowano

no nie obędzie się bez osobistych wycieczek, odrobiny uszczypliwości - czyżby to wpływ tego zimna???