kubek33 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam Byłem na 2-dniwym szkolenie organizowanym przez Regionalny Związek Pszczelarski z siedzibą w Koninie. Dzień pierwszy należał do lekarza weterynarii Artura Arszułowicza - dzień ciekawy, dużo informacji. Dzień drugi należał do Bazylego Homiaka - i tu dylemat, konsternacja zdziwienie bo mam takie 2 newsy od prelegenta dla pszczelarzy: 1) paski Biowaru 500 należy usunąć z ula po 5-6 tygodniach i...........szczelnie zapakować by w następnym roku dać je np do odkładów :o 2) czerw trutowy kryty z ramki pracy konstrukcji pana Homiaka trzeba odsklepić, wydłubać następnie czerw wrzucić do......... panierki i na patelnie, obsmażyć ..... wg pana Homiaka jest to smaczne chrupiące . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzytwiarz Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Co do punktu drugiego Wiem że w Meksyku smaży się też chrząszcze więc myślę, że gość to podał w formie ciekawostki (za dużo trutni niema co trzymać a tak można i je spożytkować) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Z Meksyku jest Tequila też na robakach . Po takich pierdołach po co płacić za szkolenia ? Jeszcze na drugim zaprze się w żywe oczy że nic takiego nie mówił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek11 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 To są indywidualne formy nawiązania kontaktu ze słuchaczami i czasami takie pierdoły wklejają do wykładów , oczywiście z przymrużeniem oka ? Pozdrawiam Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słowian Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 A jakież to pierdoły przecież na wschodzie larwy pszczele to przysmak podobno sa super sam jakoś nie miałem sumienia spróbować a obrzydliwy nie jestem, larwy czy nawet całe spadłe pszczoły np. w miodzie to tam nie pierwszyzna tylko u nas mimo że Słowianie, to nie wiedzą ludzie co było na naszych ziemiach jeszcze nie tak dawno temu, zachwyceni zachodem sam nie wiem czemu ??!. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek11 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Smacznego ! Ja jestem konserwatystą i robactwo i karaluchy pozostawiam ptakom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xpand Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Tak się to robi. http://imgur.com/a/zs6c7 Cheers! ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek33 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 fuj !!! i dlatego nie mamy skośnych oczu i żółtej skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 paski Biowaru 500 należy usunąć z ula po 5-6 tygodniach i...........szczelnie zapakować by w następnym roku dać je np do odkładów Na temat gustów się nie wypowiadam , to są pierdoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słowian Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 A to, to Takkk pierdoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nacek Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Nie do końca pierdoły z tymi larwami http://pszczelarstwo.hazuka.pl/zdrowie/59-lecznicze-wlasciwosci-larwinformacji w necie jest dużo na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek33 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Panowie czy my po to jeździmy na konferencje w swoim prywatnym czasie by wysłuchiwać od starego dziadka jak przyrządzić czerw trutowy na chrupko ??? bo to nie było na zasadzie dygresji w 3 zdaniach tylko pieprzenie przez pół godziny........ ja wyszedłem na piwo bo nie dałem rady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadek11 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Jak czytam to konferencja a Koninie będzie słynna w Polsce z tematyki gastronomicznej i przygotowania potraw z owadów ?? No cóż jak pszczoły nam miodu nie dadzą to je zjemy niech się mają na baczności 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpodhale Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Panowie czy my po to jeździmy na konferencje w swoim prywatnym czasie by wysłuchiwać od starego dziadka jak przyrządzić czerw trutowy na chrupko ??? bo to nie było na zasadzie dygresji w 3 zdaniach tylko pieprzenie przez pół godziny........ ja wyszedłem na piwo bo nie dałem rady Ale chyba nikt Cię tam na siłę nie trzymał?. Jakby mi nie odpowiadało też wychodzę na kawę czy coś,nie korzystam z jego wiedzy i tyle.Ale nie wyjeżdżam od starych dziadków bo sam nim kiedyś będziesz tylko jeszcze musisz tego dożyć.PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek33 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Piotr czytaj ze zrozumieniem "........ja wyszedłem na piwo bo nie dałem rady" Będę kiedyś starym dziadem, .....taką mam nadzieję, branie grubej kasy za takie piep.....nie powoduje u mnie że nazywam takiego człowieka starym dziadem. zajmujesz człowieku czas 150 osobom - zero profesjonalizmu, zero samokrytyki, zero wiadomości - tak totalna przeciwwaga dnia pierwszego i doktora Arszułowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrpodhale Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 zajmujesz człowieku czas 150 osobom - zero profesjonalizmu, zero samokrytyki, zero wiadomości Ja mam troszeczkę inne zdanie.Ale co będę cwaniakował i oceniał. Wesołych Świąt Ci życzę i samych mądrych wykładowców wykształconych ponad Twoją inteligencję.PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek33 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 no nie obędzie się bez osobistych wycieczek, odrobiny uszczypliwości - czyżby to wpływ tego zimna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Jacek bądź stary , nie bądź dziad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.