piotrpodhale Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Nie chciałbym podważać niczyjego zdania na temat co tam się wydarzyło z takiego filmiku trudno być pewnym,ale pomyślałem że gdyby w mojej pasiece ktoś zrobił taką rozróbę pszczoły nauczyłyby go szybko biegać .Moim zdaniem zginęły z innej przyczyny!PK 2 Cytuj
Gość Imker Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 też właśnie...może zrobią te badania laboratoryjne i sprawa się wyjaśni, z pokarmem to tam też jest bez szału....no ale jak metr od uli cięli piłą to różnie też mogło być Cytuj
radek40 Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Też odniosłem wrażenie , że przyczyna leży jednak po stronie pszczelarza a hałas to tylko pretekst. Cytuj
Krzychu Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 (edytowane) Czy przy +6 stC można przewieźć pszczoły o ok 180 km o tej porze roku? Nie za niska temperatura? Edytowane 30 Marca 2022 przez Krzychu Cytuj
Krzychu Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 21 minut temu, Tadek11 napisał: A w czym będziesz wiózł ? ? W zasadzie to ja nie, ale sprzedaję 4 ostatnie rodziny z ulami, które stoją w ogródku i pojadą na Kurpie. Stare warszawiaki, na przyczepce pojadą Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 31 Marca 2022 Opublikowano 31 Marca 2022 Dziś w tej chwili na Warmii jest minus 4 . Za zimno . W przyszłym tyg . mają być bardziej przyjazne temperatury . Cytuj
Tadek11 Opublikowano 31 Marca 2022 Opublikowano 31 Marca 2022 8 godzin temu, Krzychu napisał: W zasadzie to ja nie, ale sprzedaję 4 ostatnie rodziny z ulami, które stoją w ogródku i pojadą na Kurpie. Stare warszawiaki, na przyczepce pojadą Teraz za zimno u mnie rano śnieg leży , poczekaj jak będzie powyżej + 10 st.C. Ale ryzyko ponosi kupujący i warto ostrzec kupującego że ponosi takie ryzyko. Cytuj
gajowy Opublikowano 31 Marca 2022 Opublikowano 31 Marca 2022 (edytowane) 10 godzin temu, Krzychu napisał: Czy przy +6 stC można przewieźć pszczoły o ok 180 km o tej porze roku? Nie za niska temperatura? Jeśli bym musiał, to chyba bym zrobił tak, że wieczorem lub z samego rana zamknął bym wylotki a pszczoły wiózł dopiero w dzień, gdy temperatura będzie możliwie wysoka. Też mnie czeka podobny temat i zastanawiam się jak najlepiej to zrobić. Choć teraz, patrząc na to co się dzieje za oknem, to nawet 6 stopni nie ma i nie będę ryzykował. Edytowane 31 Marca 2022 przez gajowy Cytuj
daro Opublikowano 31 Marca 2022 Opublikowano 31 Marca 2022 1 godzinę temu, gajowy napisał: Jeśli bym musiał, to chyba bym zrobił tak Tobym spakował i pojechał . Pszczoły niewskazane przewozić jak jest uwiązany kłąb . Tyle w tym temacie .Pakujesz i jedziesz . Najlepiej jest jak pix..dzi w wylotki wtedy nawet nie trzeba zatykać . Ryzyko jest zawsze . Zapłacone = sprzedane . Większy problem sprawia temperatura + 20 > . P.S. Pospinać dobrze . Cytuj
Krzychu Opublikowano 31 Marca 2022 Opublikowano 31 Marca 2022 3 godziny temu, gajowy napisał: Jeśli bym musiał, to chyba bym zrobił tak, że wieczorem lub z samego rana zamknął bym wylotki a pszczoły wiózł dopiero w dzień, gdy temperatura będzie możliwie wysoka. Też mnie czeka podobny temat i zastanawiam się jak najlepiej to zrobić. Choć teraz, patrząc na to co się dzieje za oknem, to nawet 6 stopni nie ma i nie będę ryzykował. W sobotę jest prognozowane +6 w dzień stąd to pytanie Cytuj
daro Opublikowano 31 Marca 2022 Opublikowano 31 Marca 2022 Zbierasz się jak sójka za morze .Pakuj się i wio . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi