Beeman Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Witam .Czy ktos robil miod z cynamonem? Jakies doswiadczenia? Powodzenia Cytuj
joasia Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Witam. Ja robię miód kremowany z czekoladą gorzką i z skórką pomarańczową. Bardzo chętnie sięgają po niego dzieci zamiast masła orzechowego. Łączy się idealnie,nawet nie trzymam w lodówce,bo nic się z nim nie dzieje. Z cynamonem jest tak samo tylko inny składnik. 1 Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 3 Listopada 2018 Opublikowano 3 Listopada 2018 Witam .Czy ktos robil miod z cynamonem? Jakies doswiadczenia? Powodzenia Ja robiłem z miodem kremowanym dawałem cynamonu według swojego uznania,ale cynamon nie każdy lubi.Jak ktoś brał więcej miodu to dawałem taki słoiczek gratis.PK Cytuj
Kamhkillo Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Ostatnio jak byliśmy na targach pszczelarskich (jeśli można to tak nazwać) w Siedlcach to stał gość z "miodem do kawy" za namową ślubnej zakupiliśmy jeden malusi słoiczek z czekoladą, imbirem, kardamonem i cynamonem(tak to wszystko było w jednym małym słoiczku) i powiem, że nie żałuję bo kawa czy herbata naprawdę jest pyszna. Co ciekawe gościu miał tego mnóstwo rodzajów ale cena takiego słoiczka to hoho już dokładnie nie pamiętam ale zerknę w domu jaka pojemność to 16 złotych a był to mały słoiczek, warto spróbować bo smak ciekawy. Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Ostatnio jak byliśmy na targach pszczelarskich (jeśli można to tak nazwać) w Siedlcach to stał gość z "miodem do kawy" za namową ślubnej zakupiliśmy jeden malusi słoiczek z czekoladą, imbirem, kardamonem i cynamonem(tak to wszystko było w jednym małym słoiczku) i powiem, że nie żałuję bo kawa czy herbata naprawdę jest pyszna. Co ciekawe gościu miał tego mnóstwo rodzajów ale cena takiego słoiczka to hoho już dokładnie nie pamiętam ale zerknę w domu jaka pojemność to 16 złotych a był to mały słoiczek, warto spróbować bo smak ciekawy. Szczupły, wysoki około 30-ki i stał na stoisku w bluzie pszczelarskiej z kapeluszem ? Chodził ze mną taki jeden na kurs ... Teraz wszędzie go pełno . Na Warmii , Mazurach , Kurpiach , to może i na Mazowszu ... Miody ma w ofercie z przyprawami , sokami , owocami itp Ciekawy jestem kiedy klienci zaczną go ścigać jak te miody z owocami i sokami zaczną im wychodzić ze słoików Cytuj
mirek. Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 dlatego sprzedaje w małych słoiczkach a po za tym zapewne nie nazywa tego miodem cynamonowym tylko z dodatkiem cynamonu Cytuj
Michał Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Nie ma co się na takich obrażać. Każdy ma swoją niszę. Skoro ludziska lubią miód z cynamonem, orzechami, chili, czy czym tam nie chcą to nie widzę problemu. Byle by to nazwać właściwie, a nie jak widuję czasem różowy miód malinowy, albo miód czeremchowy Cytuj
daro Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 miód czeremchowy No z takiego beka na okolicę. Cytuj
Beeman Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Opublikowano 12 Listopada 2018 Witam. Zrobilem 5L miodu z Cynamonem. Na 1L miodu dalem 3 łyżki cynamonu. Przez trzy tygodnie mieszalem aby cynamon dobrze nasiąkną. Polowa klijentow wróciła po nowe sloiki mikstury, czyli calkiem nieźle. Zrobilem tez miod z kakao (czekoladowy) bardzo smaczny, mysle ze dla dzieci bedzie super. Powodzenia Cytuj
MAZI Opublikowano 12 Listopada 2018 Opublikowano 12 Listopada 2018 Witam. Zrobilem 5L miodu z Cynamonem. Na 1L miodu dalem 3 łyżki cynamonu. Przez trzy tygodnie mieszalem aby cynamon dobrze nasiąkną. Polowa klijentow wróciła po nowe sloiki mikstury, czyli calkiem nieźle. Zrobilem tez miod z kakao (czekoladowy) bardzo smaczny, mysle ze dla dzieci bedzie super. Powodzenia Jakie proporcje w miodzie czekoladowym? Cytuj
Beeman Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Opublikowano 13 Listopada 2018 Jakie proporcje w miodzie czekoladowym? Witam . Zrobilem tylko maly sloik na próbę. 3 lyzeczki na 0.33L. Cacao Van Houten. Powodzenia 1 Cytuj
Kamhkillo Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Szczupły, wysoki około 30-ki i stał na stoisku w bluzie pszczelarskiej z kapeluszem ? Chodził ze mną taki jeden na kurs ... Teraz wszędzie go pełno . Na Warmii , Mazurach , Kurpiach , to może i na Mazowszu ... Miody ma w ofercie z przyprawami , sokami , owocami itp Ciekawy jestem kiedy klienci zaczną go ścigać jak te miody z owocami i sokami zaczną im wychodzić ze słoików Szczupły owszem ale bez bluzy i kapelusza miał jeszcze jakieś kosmetyki, z Białowieży gość jest bo na nakrętce jest adres strony internetowej, pasieka Orda a słoiczki 160g ale smak bajka warty tej ceny. Cytuj
Bohtyn Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 (edytowane) Eeee cos misię nie udało https://www.facebook.com/groups/smak.medu.ua/permalink/507904059676531/ Edytowane 21 Listopada 2018 przez Bohtyn Cytuj
Beeman Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Opublikowano 23 Listopada 2018 Witam, Uwaga Miod z Cynamonem nie dla wszystkich. Na necie wyczytalem ze MzC obniza cholesterol i cisnienie krwi. I to sie sprawdzilo. Po tygodniu cisnienie u mojej zony spadlo baaardzo nisko, za nisko. Cisnienie miala normalnie niskie. Czyli specyfik jest super dla cisnieniowcow. W tym tygodniu robie miod kremowany. Znajoma z mojego kola 2 tygodnie temu zajela pierwsze miejsce w Kanadzie za Mod Kremowany. Powodzenia Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 Miod z Cynamonem nie dla wszystkich. Na necie wyczytalem ze MzC obniza cholesterol i cisnienie krwi. I to sie sprawdzilo. To dobre dla nas jak teściowa zapowie wizytę . Profilaktyczne łyżkę stołową z rana i się wyrówna Znajoma z mojego kola 2 tygodnie temu zajela pierwsze miejsce w Kanadzie za Mod Kremowany. U nas nie ma szans ! Kryteria są takie , że miód ma być jak najbardziej naturalny . Kremowanie jest już ingerencją pszczelarza . Po jednym z konkursów rozmawiałem z panią Izabelą Byszewską - Prezesem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Przewodniczącą jury . Napomknąłem , że chciałem do konkursu zgłosić miód kremowany , ale w końcu zgłosiłem inny . (Można było zgłosić tylko jeden ! ) Powiedziała , że dobrze zrobiłem , bo jurorzy "maja alergię" na miody kremowane Od tamtej pory kremowanych na konkursy nie wożę . Cytuj
daro Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 To dobre dla nas jak teściowa zapowie wizytę . Kolego poważny błąd , teściowa jedzie z wizytacją nie z wizytą. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 Jeżeli chodzi o kremowane miody to jak Robert zauważył zawsze to jest jakaś ingerencja w naturalny produkt jakim jest miód pszczeli i jak na przykład pisał jeden z guru pszczelarskich na jednym z forów i sobie jego wpis zapamiętałem Dla mnie ta cała kremacja to był zawsze jeden wielki niemiecki byznes, który juzżstracił swoją modę.Mieszali miody z Chin, Ukrainy, Polski i pod kremem wciskali gdzie się da.Na wschód od polskiej granicy, nikt poważny nie kupi żadnego innego miodu jak skrystalizowanego, nakładanego łopatką prosto z pojemnika.Miód kremowany tfu,.,.; pic na wodę. Generalnie. I zasadniczo przychylam się do tych słów , bo taki kremowany miód nie wiadomo co zawiera jak trafimy na nieuczciwego sprzedawcę miodu , nie używam słowa pszczelarz z wiadomych względów bo zakładam że prawdziwy pszczelarz raczej powinien unikać takich metod jak kremowanie każdego miodu jak leci , no może z wyjątkiem w przypadku miodu rzepakowego gdzie czasami jak się spóźnimy z rozlaniem w słoiki ? no sami wiecie o czym piszę ? Ale też kremowanie miodu jest to też taki sposób żeby zachęcić klienta na zakup miodu i często miód tak zwany krupiec wielu klientów zniechęca do zakupu i tu raczej jest wskazany inny sposób na takich klientów który nazywa się de krystalizacja https://mediasam.pl/warnik-automatyczny-garnek-do-pasteryzacji-severin-ea3649.html Pozdrawiam Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 kremowane miody to jak Robert zauważył zawsze to jest jakaś ingerencja w naturalny produkt jakim jest miód pszczeli Nie żebym nie kremował miodów ... Kremuję pierwszy wiosenny miód w ilości ok. 100kg. w sezonie , bo tego chcą niektórzy klienci . Czasem dodaje tez kakao , imbir , lub cynamon . Ale na konkursach gdzie liczy się jakość i tradycja takie miody nie mają szans . Cytuj
joasia Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 U mnie nie ma chętnych na miód kremowany,ludzie lubią widzieć co kupują,nawet jak jest mocno skrystalizowany. Ciekawostka,ktora pewnie nikogo nie zdziwi. Kolega przewoził do Szwajcarii ,,polski,, miód,oczywiście duża szanująca sie firma. W Szwajcarii zachwycali się,bo jak miód to tylko z Polski,szkoda tylko że jak go ładowali to musiał czekać aż przeleją wszystkie beczki z ukraińskich w polskie. I taka to nasza marka miodu . I dziwić sie ze ogloszony raport opłacalnosci pszczelarstwa a Polsce na 2017 jest taki opłakany Cytuj
Beeman Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Opublikowano 26 Listopada 2018 Witam. Czy moze byc cos lepszego dla dzieci jak nie miod kremowany? Jaka to ingerencja w miodzie,bo go 5min. zamieszamy? Wiadomo ze obrobka cieplna, szczególnie zle wykonana pozbawia miodu tego co najlepsze. Podchodzenie takie do tematu troche mnie smieszy gdzie miod w markecie to w wiekszosci syrop kukurydziany. Wiadomo ze 80% ludzi widzac nawet lekko skrystalizowany miod na dnie sloika nie kupi tego miodu z cukrem. Powodzenia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.