michal79 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Ja jakoś się cykam dać w lubelskim po 60. I mam kolejkę już ludzi na miód po 50. Ale na Warszawę - to już się nie cykam (też jest kolejka, mam od rodziny zakaz mówienia komukolwiek, że mam miód na sprzedaż). Za rok będzie drożej. Cytuj
michal79 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Ja jakoś się cykam dać w lubelskim po 60. I mam kolejkę już ludzi na miód po 50. Ale na Warszawę - to już się nie cykam (też jest kolejka, mam od rodziny zakaz mówienia komukolwiek, że mam miód na sprzedaż). Za rok będzie drożej. Cytuj
mirek. Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia ja sprzedaje po 40 za 0,72 słoik czyli kilo ale podrożeje na 50 tylko nie wiem czy za miesiąc czy na wiosne Cytuj
gajowy Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Czyli wniosek, że nie zdzierałem z klienta tylko klient oczekiwał ceny mieszacza miodów. Najwyżej zrobi zakupy w biedrze... 1 Cytuj
Peter001 Opublikowano 2 Sierpnia Autor Opublikowano 2 Sierpnia W dniu 30.07.2024 o 19:02, Peter001 napisał(a): https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/pszczelarze-bija-na-alarm-polska-izba-miodu-mowi-o-pszepszczeleniu/6d231b0,79cfc278 Z tekstu jasno wynika, kto zawłaszczył Polską Izbę Miodu. Sprzedawcy importowanego miodu stowarzyszyli się pod szyldem Polskiej Izby Miodu. Wymyślili sobie nazwę brzmiącą poważnie, autorytarnie i mają czelność opiniować samych siebie. http://izbamiodu.org.pl/pl Kto zajrzy na tę stronę zobaczy szyldy "działaczy": Apis, Sądecki Bartnik, Huzar itd.. W artykule zamieszczonym na onecie stwierdzają owi znawcy własnej działalności, że wszystkiemu winni są pszczelarze w Polsce. Cytat Polska Izba Miodu twierdzi jednak, że sytuacja jest zupełnie inna, niż przedstawiają to pszczelarze. "W ciągu ostatnich 10 lat liczba pszczelarzy w Polsce wzrosła niemal dwukrotnie — z 58 tysięcy w 2014 r. do prawie 100 tysięcy w 2024 r. Procentowy przyrost liczby rodzin pszczelich wyniósł niemal 70 proc." — czytamy w komunikacie. "Nie przekłada się to na zwiększenie produkcji miodu, da się za to zauważyć rosnący problem związany z chorobami pszczół, co komunikują sami hodowcy" — zwraca uwagę organizacja. Czyli to my, pszczelarze jesteśmy winni pośrednio zalewowi rynku importowanym miodem? Najbardziej bulwersuje mnie jednak bezczynność i pasywność Polskiego Związku Pszczelarskiego, który w tej sprawie kompletnie nic nie robi. 2 1 Cytuj
daro Opublikowano 2 Sierpnia Opublikowano 2 Sierpnia Godzinę temu, Peter001 napisał(a): Najbardziej bulwersuje mnie jednak bezczynność i pasywność Polskiego Związku Pszczelarskiego, który w tej sprawie kompletnie nic nie robi. Robi , to samo co inni . Handluje miodem z UA . To pszczelarze są wini wszystkiemu .Kiedyś w ,,młodzieńczym ,, zapale zapisałem się do Polanki . Głupi myślałem że to organizacja pretendująca do obrony interesów pszczelarzy . Prezesowa odpowiedziała mi kiedyś - to nie związek zawodowy , idź do zawodowych . Trzepanie piany, żerowanie na debilach myślących że 500 czy 800 osób coś może , poziom demokracji kacapski . Polskie pszczelarstwo już upadło i nie prędko się podniesie . Zostali hobbyści ; ,,zawodowcy ,, chcący mieć KRUS . Reszta to pierdoły . ze setki starannie ukrywanej ,( US ) zostało mi 20 i to jest za dużo . Nie będę marnował całego dnia dla sprzedaży 2 słoików , nie oddam za 6 PLN za kg. Pierdolenie o sprzedaży odkładów , pierdoleniem zostanie. Stali moi odbiorcy zredukowali zakupy o 60 % . Bez zmiany lokalizacji pszczelarstwa z MINROL-u do środowiska ,jak by tam lewaki nie nazwali, ministerstwa , bez zmiany podejścia do produktów pszczelich jako produktów ubocznych pszczoły i pszczelarze są w czarnej dup[ie. Pomoc = potworna biurokracja rodem z domu który czyni szalonym . Mam zydelek... i emeryturę . 1 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Dzisiaj kupowałem cukier Polski w DINO po 3,65 zł/kg a był w porcjach tylko po 5 kg w promocji nawet po 2,76 zł/kg. ale nie chciało mi się stawać po kilkanaście razy w kolejce do kasy żeby załapać się na ta promocję po 5 kg. 😁 Niech mi ktoś przypomni po ile był cukier za Sasina z Polskiej Grupy Sopżywczej czy nie po 7 - 8 zł /kg 😁 a za Tuska jest po 3,50 - 4, 40 ? 😱 Jakie oni kręcili wały w poprzednich latach wtedy żeby się nachapać i z napływem miodów technicznych to pewnie też były wał znajomych króliczka powiązanych z rządem w latach ubiegłych i teraz mamy tego efekty zapaść w pszczelarstwie , rolnictwie , i innych gałęziach . A niech ktoś przypomni po ile był węgiel Morawieckiego niedawno ? A po ile jest teraz ? Czy to nie celowe spekulacje na Polski rynku ? I niestety dotknęła ona i pszczelarstwo przez tą "Polską Izbę Miodu " Państwo mafijne i ogłupiony ciemny lud który w nie uwierzył i nadal wierzy i niestety sporo jest pszczelarzy w tej grupie 🤔 łatwowiernych. https://www.youtube.com/watch?v=j9EeEdDC_HA&t=577s 1 Cytuj
Xpand Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Tadku, dzisiaj widziałem po 2,7 czy 2,8 za 1kg w netto. Nie wiem tylko czy by robili jakieś problemy przy 100kg+ Cytuj
michal79 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 1 godzinę temu, Tadek11 napisał(a): Niech mi ktoś przypomni po ile był cukier za Sasina z Polskiej Grupy Sopżywczej czy nie po 7 - 8 zł /kg 😁 a za Tuska jest po 3,50 - 4, 40 ? Dzień dobry, która ze 100 reform nowego rządu najbardziej Ci się Tadku podoba po zrealizowaniu? 1 Cytuj
astromax Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Cukier nie jest polski tylko ściągnięty z Ukrainy luzem i przepakowany w polskie opakowania ,tak samo jak miód Cytuj
michal79 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia 40 minut temu, astromax napisał(a): tak samo jak miód O cholera, wydało się. Kto Ci powiedział że tak robimy wszyscy? Cytuj
michal79 Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Godzinę temu, astromax napisał(a): Mów za siebie mnie w to nie mieszaj A kto napisał? Duch Święty? 1 godzinę temu, astromax napisał(a): ściągnięty z Ukrainy luzem i przepakowany w polskie opakowania ,tak samo jak miód Cytuj
astromax Opublikowano 19 Sierpnia Opublikowano 19 Sierpnia Czytaj ze zrozumieniem , pokaż mi w którym miejscu napisałem że Ty tak robisz ? Widocznie masz nieczyste sumienie że się odezwałeś . Mówią że prawda w oczy kole. 1 Cytuj
Krzychu Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 16 godzin temu, Tadek11 napisał(a): A niech ktoś przypomni po ile był węgiel Morawieckiego niedawno ? A po ile jest teraz ? Czy to nie celowe spekulacje na Polski rynku ? I niestety dotknęła ona i pszczelarstwo przez tą "Polską Izbę Miodu " Ludzie zlikwidowali kopciuchy z powodu drogie węgla, przerzucili się na tani prąd a tu klops. Prąd drożeje a węgiel tanieje. Co z tego, że ogrzewasz pompą ciepła i jesteś zeroemisyjny. Dowalą Ci karę za to, że prąd masz z węgla:) PS> Ja obkupiłem się po 2,24 za cukier. 3 porcje po 4 litry już dane syropu do rodzin od początku lipca. Jeszcze ze 2 razy dam z początkiem września. Cytuj
daro Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 14 godzin temu, michal79 napisał(a): która ze 100 reform nowego rządu najbardziej Ci się Tadku podoba po zrealizowaniu? Proponował bym sobie dać spokój z polityką . Będę tego bronił z uporem maniaka . Powiedzcie sobie że z idiotami się nie dyskutuje i , i nie dyskutujcie ze sobą z łaski swej . Jak tak bardzo wam zależy wymieńcie się e- mailami i tam w ciszy i miękkości kanap budujcie Polskę swych marzeń . Dobrze? P.S. Nie piszecie o Polityce w stosunku do pszczelarstwa. 1 1 Cytuj
daro Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 14 godzin temu, astromax napisał(a): Cukier nie jest polski tylko ściągnięty z Ukrainy luzem i przepakowany w polskie opakowania ,tak samo jak miód A to też jest ciekawe. Kiedy cukier jest Polski ? Wyprodukowany z polskich buraków na terytorium Polski przez niemiecką firmą to jest czy nie ? Cena cukru spadła bo firmy niemieckie od pola do stołu . Pole w UA stół w UE . Polki cukier od początku cyklu do końca , polski .Cukru nie trzeba nawet przepakowywać . Konfekcje robi w Polsce. Koledzy pszczelarze - będą problemy z zimowlą bo tam nie obowiązują obostrzenia co do neonikotynoidów w zaprawach w buraku. Tanie mięso psi jedzą . Cytuj
daro Opublikowano 20 Sierpnia Opublikowano 20 Sierpnia 12 minut temu, Krzychu napisał(a): i jesteś zeroemisyjny. Nie ma czegoś takiego . Panele też trzeba zrobić . 13 minut temu, Krzychu napisał(a): Ludzie zlikwidowali kopciuchy z powodu drogie węgla Drogiego ? Węgiel dalej bije wszystko w cenie . Toż klimat się ociepla . Ja już na banany się przestawiam . Planeta PŁONIE. 2 Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września W dniu 19.08.2024 o 18:49, michal79 napisał(a): Dzień dobry, która ze 100 reform nowego rządu najbardziej Ci się Tadku podoba po zrealizowaniu? ( edit) Edytowane Właśnie o taki kwik nieudaczników mi chodziło. A nie mówiłem z kim mamy do czynienia. 😆 W dniu 19.08.2024 o 16:53, Tadek11 napisał(a): Dzisiaj kupowałem cukier Polski w DINO po 3,65 zł/kg Gotowe pokarmy też poleciały w dół apifood 78 za kilogram 3.70 w wiaderku na miejscu w pasiece. Inwertix72 akurat nie wiem tego roku nie kupowałem. 1 1 Cytuj
Krzychu Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września W dniu 12.09.2024 o 22:32, piotrpodhale napisał(a): W dniu 19.08.2024 o 16:53, Tadek11 napisał(a): Dzisiaj kupowałem cukier Polski w DINO po 3,65 zł/kg Gotowe pokarmy też poleciały w dół apifood 78 za kilogram 3.70 w wiaderku na miejscu w pasiece. Inwertix72 akurat nie wiem tego roku nie kupowałem Teraz to i w Biedronce widziałem po 1,95 za kg z limitem 20 kg na kartę mb. Tamten rok był ewidentnie zmową cenową. 1 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 22 Września Opublikowano 22 Września Godzinę temu, Krzychu napisał(a): Teraz to i w Biedronce widziałem po 1,95 za kg z limitem 20 kg na kartę mb. Tamten rok był ewidentnie zmową cenową. A koledzy nie wierzyli , że to była zmowa cenowa lub pisali że Korwin zjadł cukier i dlatego był drogi 😁 Warto jeszcze uzmysłowić Kolegom , że tą zmowę cukrową zapoczątkowało powołanie Polskiej Grupy Spożywczej pod nadzorem Sasina , która powstała 20 Kwietnia 2022 r na wniosek Rady Ministrów i ona wtedy kontrolowała 40% dostaw cukru w Polsce i decyzja o zatrzymaniu wysyłki do hurtowni spożywczych cukru z mag tejże grupy spowodowały nagłą zwyżkę cen którą chętnie wykorzystały markety typu Biedronka czy Carrefour i ceny poszybowały prawie o 50% w górę a i rząd więcej zarobił na pod. WAT tak nam robili na rękę 🙄 1 Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 23 Września Opublikowano 23 Września W dniu 22.09.2024 o 17:33, Krzychu napisał(a): Teraz to i w Biedronce widziałem po 1,95 za kg z limitem 20 kg na kartę mb. Tamten rok był ewidentnie zmową cenową. kolejnym pokarmem dla pszczół który poleciał w dół jest ciasto rok temu około 7 -8zł teraz Apiciasto Energy (10 x 1kg) 4,89 zł/kg - Apifood ( następny wpis polityczny nie będzie edytowane ) . 😇 Boli? Cytuj
Peter001 Opublikowano 23 Października Autor Opublikowano 23 Października Nareszcie się dowiedziałem, co zawiera zafałszowany miód. https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/wiekszosc-miodow-to-podrobki-pszczelarze-pokazali-co-naprawde-kupujemy/m6hbfej Skoro po zachodniej stronie granicy w marketach jest 80% fałszywych, to u nas podejrzewam że 100%. 1 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada W dniu 23.10.2024 o 08:44, Peter001 napisał(a): Nareszcie się dowiedziałem, co zawiera zafałszowany miód. https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/wiekszosc-miodow-to-podrobki-pszczelarze-pokazali-co-naprawde-kupujemy/m6hbfej Skoro po zachodniej stronie granicy w marketach jest 80% fałszywych, to u nas podejrzewam że 100%. I to jest opcja domniemam , Niemiecka , wg. większości pszczelarzy w Polsce , ciekawe jaki miód jest w niepojętej dla całego Świata Rosji ? i tak lubionej u nas kresach, podlaskie , świętokrzyskie , lubelskie i takie tam . U nas to każdy widzi co jest , nie potrzeba komentarza , wszyscy wiedzą , Ci co trochę myślą 😁, a pozostali czekają co powie najważniejszy u nas autorytet z Żoliborza , jak on powie , że nie zafałszowany , to będzie święta prawda !!!!!!!! i 👍 Pozdrawiam Tadek 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi