Ślężańskie Miody Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Witajcie koledzy i koleżanki, Będąc dzisiaj na zakupach, przechodziłem obok półki z miodem i oczywiście odruchowo spojrzałem na miód. Nie był to zwykły miód ... w środku są jakieś pływające pseudo pałeczki a na dnie widać gołym okiem jakby grzyba. Kupiłem ten miód i mam na niego paragon. Zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Można z tego zrobić burzę wg. mnie i to mocną burzę. Pytanie tylko co z tego wyjdzie i jak się do tego przygotować. Zdjęcie miodu dodam wkrótce. Co wy byście zrobili? Pozdrawiam, Daniel Cytuj
daro Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Nie kupował bym. Wyjdzie to co zwykle z tyłu wychodzi. Te gluty to wynik obróbki ,,miodu,, . Żeby coś zrobić trzeba za swoją kasę zrobić badania i za swoje dochodzić z marnym skutkiem. Ja cieszę się jak coś takiego widzę. Mam gdzie wysłąć upierdliwych kientów i mam zbyt. Wolny rynek dobry produkt sam się broni. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 A miałem właśnie napisać że Darek Ci wszystko wytłumaczy. To jest walka z wiatrakami. Pozdrawiam Tadek Cytuj
Gość Imker Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 to są wielkie firmy maja kupę kasy, takie ludki jak my to im mogą tyle co nic a nawet nic Cytuj
morzedzungli Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś do sanepidu, najprawdopodobniej wycofają partię ze sklepu a jak będą zacięci to kontrolę w rozlewni mogą zrobić. 1 Cytuj
mariopalmeral Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś do sanepidu, najprawdopodobniej wycofają partię ze sklepu a jak będą zacięci to kontrolę w rozlewni mogą zrobić. Masz czas i nerwy możesz walczyć .Ale nawet kontrola nic nie zmieni bo mają sprzęt o którym niektórzy z nas mogą pomarzyć, a miód i tak lepszy rozlewamy. Cytuj
boddan Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 Witajcie koledzy i koleżanki, Będąc dzisiaj na zakupach, przechodziłem obok półki z miodem i oczywiście odruchowo spojrzałem na miód. Nie był to zwykły miód ... w środku są jakieś pływające pseudo pałeczki a na dnie widać gołym okiem jakby grzyba. Kupiłem ten miód i mam na niego paragon. Zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Można z tego zrobić burzę wg. mnie i to mocną burzę. Pytanie tylko co z tego wyjdzie i jak się do tego przygotować. Zdjęcie miodu dodam wkrótce. Co wy byście zrobili? Pozdrawiam, Daniel Kontrole miodu na zlecenie podmiotu są przez sanepid wykonywane niechętnie, odsyłają do WIJHARS. Życzę powodzenia. .............................................................................................................. Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
irkor Opublikowano 19 Lutego 2016 Opublikowano 19 Lutego 2016 Daniel, dawaj to zdjęcie, które obiecałeś. Popatrzymy, podumamy, pomruczymy, ponarzekamy. Cytuj
MikołajWitwicki Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Morzedzungli dobrze pisze. Nie ma co odpuszczać. Zgłoszenie do sanepidu to chwila w wolnym zimowym czasie. "Największy grzech ludzkości to zaniechanie" Papież Franciszek podczas pielgrzymki do Meksyku :-) Masz słoik i paragon, tak jak pisze Daro super pokazówka dla kręcących nosem cenowo klientów. Możesz mieć tańszy miód ze sklepu ale będzie wyglądał tak : /słoik z grzybem/ Swoją drogą jak w tak słodkim środowisku grzyb? Cytuj
manio Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Swoją drogą jak w tak słodkim środowisku grzyb? Zdjęcia nie widziałem , ale to zapewne nie grzyb tylko płynny ( jak to w markecie) miodek zaczął krystalizować i taki cukrowy grzybek wyrósł. Wątpię z skuteczność sanepidu bo sprawdzą co najwyżej czy nie został przekroczony termin przydatności do spożycia. Reszta ich nie zainteresuje. Taki mamy klimat , jak to mówią Cytuj
MAZI Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Daniel, dawaj to zdjęcie, które obiecałeś. Popatrzymy, podumamy, pomruczymy, ponarzekamy. Chyba Daniel zjadł ten "miód z grzybem" zanim zrobił zdjęcie :-P 2 Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 Co wy mi tu marudzicie Panowie. Ja jeszcze nie dałem zdjęcia z jednego powodu. Wkrótce zobaczycie dlaczego Cierpliwości koledzy Będziecie mieli pikne zdjęcia, obiecuje Cytuj
MAZI Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Co wy mi tu marudzicie Panowie. Ja jeszcze nie dałem zdjęcia z jednego powodu. Wkrótce zobaczycie dlaczego Cierpliwości koledzy Będziecie mieli pikne zdjęcia, obiecuje Tylko grzyba atomowego nie wyhoduj na tym "miodzie".... Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 Hokus pokus czary mary Artykuł -http://www.slezanskiemiody.pl/index.php/produkty-pszczele/item/123-grzyb-w-miodzie-z-marketu Film spod mikroskopu - Cytuj
irkor Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 No w mordę, ja myślałem, że masz pieczarkę, albo jakiegoś innego prawdziwka w słoiku, a Ty pokazujesz jakieś pleśnie pod mikroskopem Cytuj
baru Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 I tutaj się przydaje mikroskop , masz obcykane ,oglądanie w imersji ? trochę się bawiłem w podglądanie ale tego nie próbowałem Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Opublikowano 26 Lutego 2016 Z chęcia bym się pobawił, ale to jest mikroskop bez soczewek imersyjnych. Te zdjęcia są tylko w powiększeniu 20 i 40 razy. Gdyby to wrzucić pod 400 lub 1000 w imersji to byłoby co pobadać. Już planuje zakup takiego porządnego mikroskopu, ale to koszt najmniej 3-4 tyśków, łącznie z kamerą. Cytuj
baru Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Bez przesady ,wejdź na forum mikroskopowe ,tam śą ludzie którzy Ci doradzą . Mnie brakuje tylko kamerki , a mikroskop Studar kupiłem za 3 stówy naprawdę spoko sprzęt . http://www.forum.biolog.pl/mikroskopia-vf128.htm Mnie pomogli planapo -polecam obejrzenie jego strony ,cuda fotografii mikroskopowej loginpiotrusia Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Opublikowano 28 Lutego 2016 Bez przesady ,wejdź na forum mikroskopowe ,tam śą ludzie którzy Ci doradzą . Mnie brakuje tylko kamerki , a mikroskop Studar kupiłem za 3 stówy naprawdę spoko sprzęt . http://www.forum.biolog.pl/mikroskopia-vf128.htm Mnie pomogli planapo -polecam obejrzenie jego strony ,cuda fotografii mikroskopowej loginpiotrusia Wielkie dzięki! Może coś mądrego mi doradzą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi