Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proponuje sprawdzić ile kosztował 2 lata temu odstojnik który teraz kosztuje 1040zł (nr katalogowy się nie zmienił) i nie siać propagandy 

Opublikowano

proponuje sprawdzić ile kosztował 2 lata temu odstojnik który teraz kosztuje 1040zł (nr katalogowy się nie zmienił) i nie siać propagandy

Podałbyś sposób ?

Co do uli jednościennych w Rosji , Kanadzie , tak tyle że pszczoły zimowane w stebnikach.

Co do argumentów przeciw jak mogę być przeciw jak nie mam  ? To Ci co twierdzą że dobre niech pokażą argumenty za.

Ule bez felcowe totalnie nie do wędrówek , no może po autostradach . Próbowałem w tym roku i totalna porażka.

Śliczne widziałem Tomek Miodek zdjęcia pasieki kolegi , ładne pod dachem . Pytam się a po co dach . Odpowiedź dostałem że silnie się przegrzewają w lato w pełnym słońcu.

Robienie czegoś powinno być jakoś uzasadnione , ni cena , ni łatwość obsługi , ni waga . Co ? Napiszcie czym jest lepszy poza fajnym wyglądem ?

Opublikowano

Na razie tam co podałeś to cena Tadka. Katalog refiundacji na stronie Łysonia nie do otwarcia .

P.S. Nie wiem na razie to jego racja - http://www.miody-bartnik.pl/files/sprzet_pszczelarski_dotacje/oferta_dotacyjna_2016_17.pdf

Na miodarce 500 w górę.A cyferki to tylko cyferki . W sklepie sprzedawca zawzięcie tłumaczył że dywan co chcę kupić a taki co mi podał to to samo bo cyferki się zgadzają. A że kolory inne ..

Opublikowano

No ale chłopie to dalej Twoje słowa przeciwko Tadkowym .Odsyłasz do katalogów a nie możesz podać odnośnika. Ja wiem po miodarce że cena poszła 500 do góry.Pokaż konkrety .

P.S znalazłem sam .Cena taka sama 1040 brutto  i miodarki. Inne numery katalogowe sprawdzałem.

Opublikowano

Sprawdzałem z katalogiem 2015 ze stroną Łysonia po nr. katalogowych ceny na tym samym poziomie. Takie same produkty. bo i zdjęcia były.Wszystkiego nie sposób . Myślę że już jest to za duża firma żeby się w takie geszefciki bawiła.Podobne z wyglądu a z innym nr. Kosztują inaczej.

Opublikowano

Panowie pisałem prawdę mam fakturę na dowód . Zrobię zdjęcie i pokażę. Nie mam w zwyczaju kłamać.

Pozdrawiam

Tadek

Opublikowano

Tadek ty się nie unoś a podaj numer katalogowy. Ta co stoi 1040 pln , w 2015 tyle samo kosztowała. Miodaka podobna ale inny nr i 500 taniej. Nie wnikałem jaka różnica.

Opublikowano

600 zł za 150 L z uszami i kranikiem chyba wiem co kupie na dotacje za rok strzelę sobie takie 3 :D 

Ps. no chyba że będzie dotacja z 20 % to im pokaże jak imker a awatarze :D 

Opublikowano

Daro coś mi to tanio wychodzi to na pewno jest nierdzewka z kontaktem do żywności bo podobno różne są ?? za ok tydzień-dwa bedę pod Siedlcami po przyczepkę to może by i po drodze wpadł po taka beczkę a może i dwie :D w jednej odstojnik w drugiej kremownica :D tylko jakąś belkę od góry dorobić jak w midarce i silnik na siłę dołożyć do tego z grubszego drutu mieszadło i gotowe a silnik już mam taki :D dostałem w prezencie od mojego elektryka co mi prąd na chacie robił :) silnik na siłę wolnoobrotowy idealny dla mnie jemu nie potrzebny to mi dał w gratisie za załatwienie następnej roboty u wujka :). Cholercia czas pomyśleć nad takim ustrojstwem :D, bo w tym roku rzepaku już będzie sporo a nie chce mi się kręcić tego znowu w wiadrach :(

Opublikowano

Przeglądałem prognozy długoterminowe, zanosi sie że na wiosnę przyjdzie poczekać, a ja juz myślałem że na koniec lutego będe wybierał miód śniegowy.

Pozdrawiam i życzę cierpliwości w oczekiwaniu na wiosnę. Nacek

Opublikowano

Wszystko fajnie, życzenia cierpliwości to nie pszczelarzom tylko pszczółką żeby wytrzymały (u mnie od około 25 października nie latają :( ), im zwieracze w tyłkach i się nie posrały bo będzie nie ciekawie, 3,5 miesiąca bez oczyszczenia to już sporo, u mnie na szczęście w żadnym ulu ani na wylotku, jeszcze tydzień temu nie było żadnego gówienka, oby tak dalej i miejmy nadzieje że na walentynki się oblecą bo bedzie nieciekawie :(

Opublikowano

... miejmy nadzieje że na walentynki się oblecą bo bedzie nieciekawie :(

U mnie na walentynki zapowiadają -10 w nocy, -6 w dzień...

Podejrzewam, że do końca lutego tak będzie :(

Opublikowano

Weź mnie nie osłabiaj jak będą 4 czy 4,5 miesiąca siedzieć w ulach to na bank du*y im rozerwie i się posrają :( bedzie pogrom że hej a już jest nie ciekawie z tych informacji co do mnie dochodzą :(