Tajden Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Witam.... Stosuję kraty odgrodowe plastikowe. Czyszczę je metalową szpachtułką. Jak kraty są nowe, czyści się je dobrze. Ale jak już są coraz bardziej zużyte, plastik w niektórych miejscach podgina się, czyszczenia z wyczuciem, aby nie przerwać plastiku, jest coraz trudniejsze. Jak miałem cztery ule, to wiadomo, wszystko było łatwe. Jakie macie dobre sposoby na czyszczenia plastikowych krat? Wiadomo, że wosk rozpuszcza się pod wpływem bardzo gorącej wody, ale nie zawsze można działać wrzątkiem. Jakie są Wasze sposoby, w ogóle, na walkę z drobinami wosku, która tak cholernie przyklejają się gdzie się da. Kraty metalowe są trzy razy droższe. Ale rzecz w tym, czy są dużo trwalsze od plastikowych? Pozdrawiam... Cytuj
Perszing Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Wystawić na mróz i ostukać,wosk,kit robi się kruchy i odpada. Tylko uważać przy takich mrozach jak teraz bo krata też robi się krucha,jedną połamałem wczoraj. 1 Cytuj
kri Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 zostawić na jeden dzień zalaną roztworem 3% sody kaustycznej i krata będzie jak ze sklepu Cytuj
Tajden Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2017 zostawić na jeden dzień zalaną roztworem 3% sody kaustycznej i krata będzie jak ze sklepu Dzięki. Zastosuję. A nie wiesz, jak się zachowują karaty metalowe? Chodzi mi o to, czy tak samo podlegają ewentualnym odkształceniom, jak plastikowe? Cytuj
Gość PawelKS3 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Metalowe się nie odkształcają, przynajmniej przy normalnym użytkowaniu. Używam krat windurowych, plastikowych oraz metalowych i metalowe wypadają najlepiej. 1 Cytuj
Ślężańskie Miody Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Potwierdzam, z tych 3 rodzajów krat, metalowe zdecydowanie wypadają najlepiej. W sezonie nie zauważyłem, żeby coś im się stało. Według mnie inwestycja warta rozważenia. Pozdrawiam, Daniel Cytuj
irkor Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 .........Jakie są Wasze sposoby, w ogóle, na walkę z drobinami wosku, która tak cholernie przyklejają się gdzie się da........ W jedną rękę butelka denaturatu w drugą szmata i jedziesz. Cytuj
Gość Imker Opublikowano 8 Stycznia 2017 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Dykta... zupka na kościach Cytuj
daro Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 No co ? Jest denaturat , jest szmata ? Mój brygadzista w gorzelni mówił że denaturat to dobra rzecz tylko ma złą opinię. Wbrew temu co piszą nie jest trujący (oprócz spirytusu) , nie ma w nim metylowego . Gorszymi bimbrami mnie częstowano. Są to fuzle z rektyfikacji i gorszy spirytus którego nie opłaca się oczyszczać. Przy obecnych cenach pewnie normalny leją . Dodany barwnik ( lub nie) i substancje obrzydzające i zapachowe. Ale jak się pić chce ..... to nic nie brzydzi. Cytuj
bogor Opublikowano 9 Stycznia 2017 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dykta... zupka na kościach Jagodowa. Podobno po spożyciu w nieodpowiednim towarzystwie strasznie boli d...a. Cytuj
Tajden Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2017 Metalowe się nie odkształcają, przynajmniej przy normalnym użytkowaniu. Używam krat windurowych, plastikowych oraz metalowych i metalowe wypadają najlepiej. No właśnie, tak mi się wydawało, że metalowe najdłużej żywotne. Cytuj
Tajden Opublikowano 11 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2017 Łakoma kobieta, nie zdążyła wybielić denaturatu. Cytuj
Emik3 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Po co wybielać sok z gumijagód? Oryginalny bez wybielaczy najlepszy. Cytuj
Gość PawelKS3 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Po co wybielać sok z gumijagód? Oryginalny bez wybielaczy najlepszy.Masz racje - naturalny jest zdrowszy :D Cytuj
daro Opublikowano 11 Stycznia 2017 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Są czyste . Lałem do baku taki bo zamarzło. Pan może to co osiłkowi szkodować. Cytuj
Tomzo Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 Ma ktoś namiar na producenta metalowych krat odgrodowych? Cytuj
Tadek11 Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Ma ktoś namiar na producenta metalowych krat odgrodowych? Jakaś firma w Łodzi produkuje chyba " JBW" na ulicy Topolowej. Pozdrawiam Tadek Cytuj
daro Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 http://www.slusarstwo-pietrzak.pl/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi