Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Krzychu napisał:

o enzymy pszczele

a skąd te enzymy , skoro proces jest błyskawiczny. To głupie tłumaczenie . Nich zbadają aktywność enzymatyczną i zobaczą , że d...pa nie miód. Gadać każdy może. Jak taki dobry to do skupu jako miód wielokwiatowy , mazurski , zastodolny.

Pomysł rodem z najczerwieńszej komuny , gdy nie było żadnego towaru i szło wszystko. Wiadomo kto to propagował :karmić i wirować. Nawet nie fatygowali się z podkarmiaczkami tylko do koryta wlewali , a nawet starej wanny.

Miód sztachetowy w dużej części przezimował pół roku , ma więc enzymy , a nawet pestycydy stosowane do zwalczania warrozy . Same cenne mikroelementy.

• Haha 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
16 minut temu, irkor napisał:

Właśnie mam przed sobą piękny słoiczek klarownej gęstej cieczy koloru ciemnozłotego
z napisem "Miód Tymiankowy z Katalonii", Kraj pochodzenia Hiszpania, Wyprodukowano przez ............ Polska. ?

To tak jak Polski miód górski przywieziony z Ukrainy rozlany pod Częstochową i opisany , że jest to produkt prosto z Mazur .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

A propos miodu z Ukrainy, niedługo nie będzie już nic z Ukrainy... 

W konsulacie rosyjskim w Odessie palą, i w ambasadzie w Kijowie palą... 

Edytowane przez michal79
Opublikowano
1 godzinę temu, michal79 napisał:

W konsulacie rosyjskim w Odessie palą, i w ambasadzie w Kijowie palą... 

Ale czym palą? Oby nie czymś nie eko

Opublikowano
18 minut temu, Krzychu napisał:

Ale czym palą? Oby nie czymś nie eko

To jest materiał dla partii zielonych z Berlina.

Opublikowano
4 godziny temu, michal79 napisał:

To jest materiał dla partii zielonych z Berlina.

Tak Ci z Berlina znają się na paleniu. Z moich obserwacji cała sprawa Ukrainy się posrała . Oglądałem 2 wystąpienia Putina i tak wzburzonego i wściekłego nigdy go nie widziałem .  Gdyby wszystko szło po jego myśli to ma na tę okazję minę liska chytruska . Ukraińcy na spokojnie szykują się do obrony . Zajmowanie srepublik to nie atak . Putin osiągnął to czego chciał uniknąć . Strzał w kolano . Palenie dokumentów i wycofywanie się z hukiem z ambasad to psychologia .Najgorzej wyszedł Baćka

• Lubię 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, daro napisał:

Tak Ci z Berlina znają się na paleniu. Z moich obserwacji cała sprawa Ukrainy się posrała . Oglądałem 2 wystąpienia Putina i tak wzburzonego i wściekłego nigdy go nie widziałem .  Gdyby wszystko szło po jego myśli to ma na tę okazję minę liska chytruska . Ukraińcy na spokojnie szykują się do obrony . Zajmowanie srepublik to nie atak . Putin osiągnął to czego chciał uniknąć . Strzał w kolano . Palenie dokumentów i wycofywanie się z hukiem z ambasad to psychologia .Najgorzej wyszedł Baćka

Jak ja bym chciał żeby właśnie tak było.... poprzez największy stres i nerwy człowiek ma szansę się zmienić, w tym na lepsze...

Edytowane przez michal79
Opublikowano
44 minuty temu, michal79 napisał:

poprzez największy stres i nerwy człowiek ma szansę się zmienić, w tym na lepsze...

To tak Obama z Tuskiem i innymi tek myśleli.  Putin to stary KGB-owiec któremu  włożono idee i poglądy które możną usunąć tylko ponownym praniem . Nikt  się nie zmienił . Leningrad można nazwać Sankt Petersburg ale to nic nie zmieni. Podobnie samiec osła to ogier . Cała ta nowa Rosja to stare sovieckie g. . Trzeba uważać bo przestraszony pies kąsa . Może znajdziesz po polsku . Momentami się chichrałem jak stary komunista powoływał się na Carów . Najbardziej się uśmiałem jak żonie opisałem jak Ukrainę przyjąć do NATO , ta mnie wyśmiała   a Kwaśniewski za 20 minut powtórzył moje słowa . Ale to taka gdybologia stosowana . Ruskie boją się FGM-148 Javelin jak diabeł święconej wody . Syria na coś się przydała .  Miód z Ukrainy to miód słonecznikowy ( głownie ) tam jazdy lepszy niż ten . Ukraińskie firmy prały chiński . Pecunia not olet .Mam nadzieje że się uspokoi mam plany na wyjazd do Lwowa . Mam pecha bo zawsze jak ja jadę  na Ukrainę  , to razem z ruską armią . Fatum jakieś czy cuś ?

• Lubię 1
Opublikowano
13 godzin temu, daro napisał:

Mam nadzieje że się uspokoi mam plany na wyjazd do Lwowa . Mam pecha bo zawsze jak ja jadę  na Ukrainę  , to razem z ruską armią . Fatum jakieś czy cuś ?

To chyba w najbliższym czasie nie pojedziesz...

Opublikowano
10 minut temu, Turqs napisał:

To chyba w najbliższym czasie nie pojedziesz...

Bardziej obawiam się wizyty u mnie. Na razie idzie przygotowka do frontalnego ataku . Bombardują lotniska ,kolumny czołgów idą z Białorusi odciąć zaopatrzenia z Polski . Stara sowiecka strategia . Teraz w biedzie zobaczymy gdzie są nasi przyjaciele .Jak powiedział S.P. Lecha Kaczyński najpierw Gruzja , potem Ukraina , pri bałtyka a później my. Dzięki Macierewicza ,, głupotom,, mamy część chłopów otrzaskanych z bronią .Mamy wojnę za ścianą .

Opublikowano
23 minuty temu, daro napisał:

Bardziej obawiam się wizyty u mnie. Na razie idzie przygotowka do frontalnego ataku . Bombardują lotniska ,kolumny czołgów idą z Białorusi odciąć zaopatrzenia z Polski . Stara sowiecka strategia . Teraz w biedzie zobaczymy gdzie są nasi przyjaciele .Jak powiedział S.P. Lecha Kaczyński najpierw Gruzja , potem Ukraina , pri bałtyka a później my. Dzięki Macierewicza ,, głupotom,, mamy część chłopów otrzaskanych z bronią .Mamy wojnę za ścianą .

Niestety tak 

Opublikowano

Nie wiem czy to prawda ale z ukraińskiej TV te pierwsze wystąpienie goluma było z takim zakończeniem że 10 generałów podało się do dymisji . Teraz zmienił się cel .Kolumny czołgów walą  na Kijów .Chce jakiegoś pajaca postawić za władzę.Ludzi tylko szkoda ....

Gdzie ci co latali z reklamówkami pod granicą , gdzie Tusk ze swym pi********m resetem i spacerami na molo.Ten golum zdycha i chce sie zapisac w histrii.

• Lubię 2
Opublikowano
5 minut temu, daro napisał:

zdycha i chce sie zapisac w histrii.

Ma już wszystko. 

Pieniądze, władzę, jachty z laskami. 

Nudzi się. 

A chce być taki jak Stalin. 

I zapisać się w historii. 

Opublikowano

Sytuacja z obecnej chwili po ukraińskiej stronie przejścia w Medyce. Korek na 27km. Na polską stronę puszczają tylko kobiety i dzieci.

uycMjBy.png

Przejście graniczne. W Warszawie i kilku miastach pojawiają się już odgórnie i oddolnie grupy, które te osoby rozlokują. 

d7PBHLk.png

Opublikowano

A gdzie Jachyra ? Gdzie te pajace co skakały po granicy ?  Niech wypierdzielą rezydentów  ruskich , dzieci z Sorbony . Putin powiedział że ich mogą pokonać tylko siły wewnętrzne . Niech kuźwa walczą o jachty , laski , szampana do kawioru w Rosji. Pokazał czas jakich pajaców mamy u władzy . Choć lepszy Jarek . Przeciw sankcjom na swift Niemcy Węgrzy , Cypr .

• Lubię 2
Opublikowano
7 godzin temu, Krzychu napisał:

A chce być taki jak Stalin. 

Tak rechot historii . Stalin gruzin , Beria żyd  , Dzierżyński polak . Ojciec Stalinowi gotował a syn na cara się przymierza .

Opublikowano

W nawiązaniu do miodu Chińskiego który jest tematem tęga wątku

Słynne były kiedyś kawały o Radiu Erewań  i żeby to nie było takie tragiczne jak jest , ale oddają seto sprawy ☹️

Chociaż  Chiny twierdzą że wojny jeszcze nie ma ☹️

Pytanie do radia Erewań

- Czy będzie wojna ?

- Nie nie będzie wojny, ale rozgorzeje taka walka o pokój , że nie pozostanie kamień na kamieniu 

• 2 lata później...
Opublikowano

I jeszcze jeden kamyczek do Chińskiego miodu :

Można włączyć translator do przetłumaczenia na Polski. 

• Lubię 1
Opublikowano
W dniu 23.02.2022 o 20:17, daro napisał(a):

Mam pecha bo zawsze jak ja jadę  na Ukrainę  , to razem z ruską armią . Fatum jakieś czy cuś ?

Jeszcze 13 dni i będzie okrągła trzecia rocznica tej dyskusji.

Ależ się po drodze działo... 

A poniżej przemówienie z 10 lutego 2022. Że skończą ćwiczenia i wrócą na rosyjską ziemię.

No w swoim mniemaniu nie kłamał. Przecież w jego głowie to rosyjska ziemia.

Opublikowano
Godzinę temu, michal79 napisał(a):

Jeszcze 13 dni i będzie okrągła trzecia rocznica tej dyskusji.

Czyli jak zrozumiałem wnioskujesz , że Chiny wypowiedziały nam wojnę miodową i zalewają nas Polaków i Polskich Pszczelarzy własnym syropem ryżowym udającym miód ,  po cenach dumpingowych  , czym doprowadzają  do upadku pszczelarstwo Polskie . 😁

• Haha 1
Opublikowano

Chiny robią interes. Przed wojną używały Ukrainy jako kanału przerzutowego na swój syrop udający miód.

Jak kacapy palili dokumenty w swoich konsulatach i ambasadach, to była obawa, że ten kanał się pogrąży w wojnie. Może i byśmy na parę lat się cieszyli, bo chiński miód by do nas mniej spływał. Ale to byłaby radość Pawlaka, że Kargulowi powódź pierwszemu zalewa gospodarstwo...

Niedługo przypada rocznica wybuchu tej wojny...