Tadek11 Opublikowano 25 Maja 2023 Opublikowano 25 Maja 2023 4 godziny temu, janek_sz napisał(a): Nic nie piszą o zrealizowaniu vouchera zakupowego na kwotę 99,- zł zakupionych towarów A byłeś w Biedronce i pytałeś ? 😄 https://www.biedronka.pl/pl/promocja-cukier Cytuj
janek_sz Opublikowano 25 Maja 2023 Opublikowano 25 Maja 2023 Drogi Tadeuszu, żyjemy w dwóch różnych wymiarach czasowych: Ty 28 maja 2020 roku kiedy promocyjna cena wynosiła 1 zł za 1 kg (to se ne wrati) a ja w czasie 26 i 27 maja 2023 roku. Cytuj
daro Opublikowano 25 Maja 2023 Opublikowano 25 Maja 2023 Godzinę temu, janek_sz napisał(a): Drogi Tadeuszu, żyjemy w dwóch różnych wymiarach czasowych: Pan Tadeusz zakrzywia czasoprzestrzeń . Cytuj
Tadek11 Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 9 godzin temu, daro napisał(a): Pan Tadeusz zakrzywia czasoprzestrzeń Sorry wkleiłem nie ten odnośnik 😃 przez to że cały dzień pracy na pasiece i zmęczenie oczu. Teraz nie ma czasu na takie rozrywki jakie proponujesz 😄 Ale przypadkowo byłem wczoraj w Biedronce i pytałem się o tą promocję i powiedziała mi miła ekspedientka , że cukier jest owszem po po 5,99 zł/kg i jest promocja owszem na kartę ale po realizacji vouchera i dalej już się nie dopytywałem o szczegóły 🤨bo mnie nie interesowała taka promocja na voucher. Ale pytam się czy Ty byłeś w Biedronce i ile kg udało Ci się kupić w tej równoległej rzeczywistości nie zakrzywionej ? U mnie w Biedronce jest tylko możliwość taka jak napisałem powyżej czyli po realizacji vouchera i sorry za nie ten odnośnik. Ale w promocjach zawsze trzeba je sprawdzić naocznie w sklepie , bo marketingowcy potrafią nabijać klientów w butelkę jak wyżej sugerujesz z tą butelką ale ja się nie dałem nabrać może trzeba było zamiast " Pana Tadeusza " kupić "Dziką kaczkę " dziennikarską . A promocje zależą też często indywidualnie od sklepu konkretnego , przeczytaj ostatnie zdanie ze swojej promocji którą zamieściłeś powyżej .🙃 Cytuj
daro Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 10 minut temu, Tadek11 napisał(a): Teraz nie ma czasu na takie rozrywki jakie proponujesz 😄 Ajtam ajtam , na rozrywki zawsze musi być czas .Wesołe jest życie staruszka 🤣 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 1 minutę temu, daro napisał(a): Ajtam ajtam , na rozrywki zawsze musi być czas .Wesołe jest życie staruszka 🤣 Darek 😃 owszem ale po miodobiciu 😋 Cytuj
daro Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 11 minut temu, Tadek11 napisał(a): Ale pytam się czy Ty byłeś w Biedronce i ile kg udało Ci się kupić w tej równoległej rzeczywistości nie zakrzywionej ? Byłem jak trzeba będzie to kupię . Z promocją , rabatem vocherem ( ten to mi się z Białorusią kojarzy ) . Alkoholi nie kupuję , mam tyle że do śmierci bym nie przepił a i nie smakosz jestem . Mój Dziadek zawsze mi tłumaczył że jak zaczniesz gorzałkę smakować to zaczynasz mieć problem . To też byle poniewierała . Cytuj
Tadek11 Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 1 minutę temu, daro napisał(a): Mój Dziadek zawsze mi tłumaczył że jak zaczniesz gorzałkę smakować to zaczynasz mieć problem Zgodnie z powiedzeniem 😄 - Oj gorzałko ty trunku , narobisz ty ludziom frasunku Cytuj
Tadek11 Opublikowano 16 Lipca 2023 Opublikowano 16 Lipca 2023 Dlaczego cukier jest na pierwszym miejscu ? I dlaczego KOWR finansuje Krajowy Holding Spożywczy Sasina ? a On podbija ceny rynkowe . Wygląda na to że sami sobie zapłaciliśmy za te 50 zł zapomogi dla pszczelarzy i nam po prostu przeksięgowano część kwoty które teraz mówi się że są darowizną od "Jarka" dla pszczelarzy i tylko pamiętajcie w październiku o swoim łaskawcy 😁 Cytuj
Beeman Opublikowano 16 Lipca 2023 Opublikowano 16 Lipca 2023 Ja po sklepach nie chodze ale zona mowila ze cukier poszybowal o 60% w gore. Ja przechodze na samo zakarmianie bo czasu malo a i tak wszystkiego miodu sprzedac nie moge. Dla mnie dokarmianie na zimę to jedno z zajęć, których nie lubię. 1 Cytuj
janek_sz Opublikowano 16 Lipca 2023 Opublikowano 16 Lipca 2023 Tylko jutro (17-07-2023r) w Biedronce cukier po 3,89 za kg. Oczywiście na kartę biedronki i są limity. 1 Cytuj
Tadek11 Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 Jednak Ci nasi łaskawcy z Krajowego Holdingu Spożywczego nie mają głowy do interesu. 😁 Włodarze przymykają oko na import dużych ilości owoców miękkich od Sąsiada a oni trzymają ceny cukru i ani grosza nie opuszczają cen , i ludziska nie robią przetworów , a pewnie jak by cukier był tańszy to by więcej robili soków czy dżemów . Biedronka poszła po rozum do głowy. Cytuj
Tadek11 Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 16 godzin temu, Beeman napisał(a): Ja przechodze na samo zakarmianie bo czasu malo a i tak wszystkiego miodu sprzedac nie moge. Taka jest przyszłość pszczelarstwa i w Polsce. Też nawłoć w dużej części zastępuje mi cukier jako karmę dla pszczół na zimę i w ubiegłym sezonie zostało mi zaoszczędzone połowę cukru z ubiegłego roku. 🙂 Cytuj
manio Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 (edytowane) 11 godzin temu, Tadek11 napisał(a): Taka jest przyszłość pszczelarstwa i w Polsce. u mnie to przepis na zagładę pszczół. Nawet intensywnie zakarmiane już na koniec lipca wymaga często poprawki bo już nie są w stanie nic donieść w sensie nawet utrzymania poziomu zapasów. Winna susza , która w sierpniu dodatkowo pogłębia pszczelą biedę. 20 lat temu lipiec był miesiącem o największej ilości opadów w całym roku. Dziś - szkoda gadać. Bez mojej pomocy i syropu , pszczoły nie mają żadnych szans na przetrwanie. Chyba , że całkiem nie odbierać miodu oprócz rzepakowego , ale po co mi wtedy pszczoły ? Wolę rybki w akwarium czy ptaszki w wolierze. Też przyjemnie popatrzyć , a do tego aktywne cały rok. Nawłoć ? Kwitnie , ale nigdy nie widzę na niej pszczół. Rośnie głownie na suchych piachach , których nikt nie oprawia od lat. Tylko ona tam wytrzymuje. Dziś nawet orka jesienna i siewy ozimin są trudne , kosztowne i z dużym ryzykiem niepowodzenia. Jare sieje tylko ten co nie zdążył zaorać i posiać jesienią. Przyroda zwariowała. Edytowane 17 Lipca 2023 przez manio Cytuj
Tadek11 Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 3 godziny temu, manio napisał(a): u mnie to przepis na zagładę pszczół Na aurę nie mamy wpływu , nie każde tereny teraz nadają się na hodowle pszczół zarobkową u nas w Polsce. Raczej wszyscy zmierzamy w kierunku aby przestawić się na działalność hobbystyczną w pszczelarstwie , bo nie wytrzymamy konkurencji światowej z krajami gdzie są lepsze warunki klimatyczne do hodowli pszczół , niestety. 🤔 Ale nawet dla siebie i swojej rodziny warto mieć kilka uli. 🙂 Lepiej to już było. 2 Cytuj
Turqs Opublikowano 28 Lipca 2023 Opublikowano 28 Lipca 2023 W dniu 16.07.2023 o 13:19, Tadek11 napisał(a): Dlaczego cukier jest na pierwszym miejscu ? I dlaczego KOWR finansuje Krajowy Holding Spożywczy Sasina ? a On podbija ceny rynkowe . Wygląda na to że sami sobie zapłaciliśmy za te 50 zł zapomogi dla pszczelarzy i nam po prostu przeksięgowano część kwoty które teraz mówi się że są darowizną od "Jarka" dla pszczelarzy i tylko pamiętajcie w październiku o swoim łaskawcy 😁 Nie powinno być to dla Ciebie zaskoczeniem. Rząd nic nie ma, zabiera jednym daje drugim. Smutna prawda... Cytuj
Tadek11 Opublikowano 28 Lipca 2023 Opublikowano 28 Lipca 2023 4 godziny temu, Turqs napisał(a): Nie powinno być to dla Ciebie zaskoczeniem. Rząd nic nie ma, zabiera jednym daje drugim. Smutna prawda... Zaskoczenie nie jest oczywiście , bo ktoś kto myśli i trochę ma podstawy ekonomii państwa to zrozumie . Ale nie Wszyscy , są tacy którzy tylko wierzą w ładne słowa , obietnice i wszystko przyjmują na wiarę bez refleksji bez rozliczenia czy obiecujący jest godny zaufania w obietnicach jakie składa. I pytanie retoryczne ? 😊 i może bez sensu bo wyrwane jest z kontekstu zmian na rynkach światowych w wyniku powszechnej inflacji ale , czy wolał byś Mirek żeby cukier dla pszczół był po starej cenie czy po nowej około 6 zł , ale z pomocą Państwa dla pszczelarzy w kwocie 50 zł do rodziny pszczelej ? I czy Państwo zamiast dawać wsparcie , nie powinno lepiej zadbać żeby nie musiało dawać wsparcia jednym a pozwalać innym robić interesy życia na przekrętach do jakich jedni maja prawo a inni musza żebrać o wsparcie i zapomogę. Wsparcie Rządu to jest przyznanie się do winy że cos zawalili i nie można wszystkiego zwalić na Putina tak jak ze zbożem zalegającym w Polskich magazynach z wiadomych przyczyn. Pewnie jest to samo z miodem . Cytuj
Tadek11 Opublikowano 28 Lipca 2023 Opublikowano 28 Lipca 2023 I jeszcze w sprawie cukru z sklepach Dino była ostatnio promocja na cukier o około 9 % . Ale to może być różnie w różnych sklepach Dino. Cytuj
Nacek Opublikowano 29 Lipca 2023 Opublikowano 29 Lipca 2023 Dziś miałem ofertę cukru w workach cena 4,2 za kg. Trzy tygodnie temu kupiłem po 4,4 z dostawą. Cytuj
Turqs Opublikowano 31 Lipca 2023 Opublikowano 31 Lipca 2023 (edytowane) W dniu 29.07.2023 o 12:34, Nacek napisał(a): Dziś miałem ofertę cukru w workach cena 4,2 za kg. Trzy tygodnie temu kupiłem po 4,4 z dostawą. tak takie są teraz ceny cukru z Ukrainy. W Pl dostępny już jest nie tylko w ilościach 22 ton. W mniejszych ilościach przepakowywany. Opalenica 4,8 polski cukier ok 4,9-5,1. ceny z dostawą. Diamant 5,08 ale tu kosmiczne koszty dostawy. Edytowane 31 Lipca 2023 przez Turqs Cytuj
michal79 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Cukier "Diadem" dziś i jutro po 4zł W Aldi. (10kg na paragon). 1 Cytuj
Marco Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Cukier będzie taniał, ogromny import i zgromadzone zapasy przyczynia się do nieuchronnego spadku cen. Cytuj
lech Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego https://sklep.diamant.pl/cukier-bialy-krysztal-1.html Cytuj
Marco Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 8 hours ago, lech said: https://sklep.diamant.pl/cukier-bialy-krysztal-1.html Będzie jeszcze taniej, jeśli komuś się nie spieszy to zalecam by poczekał 1 Cytuj
Marco Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Nie sądziłem, ze sprawdzi się tak szybko! Dziś cukier w biedronce po 3,33zł/kg Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi