Tadek11 Posted May 25 Share Posted May 25 4 godziny temu, janek_sz napisał(a): Nic nie piszą o zrealizowaniu vouchera zakupowego na kwotę 99,- zł zakupionych towarów A byłeś w Biedronce i pytałeś ? 😄 https://www.biedronka.pl/pl/promocja-cukier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek_sz Posted May 25 Share Posted May 25 Drogi Tadeuszu, żyjemy w dwóch różnych wymiarach czasowych: Ty 28 maja 2020 roku kiedy promocyjna cena wynosiła 1 zł za 1 kg (to se ne wrati) a ja w czasie 26 i 27 maja 2023 roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted May 25 Share Posted May 25 Godzinę temu, janek_sz napisał(a): Drogi Tadeuszu, żyjemy w dwóch różnych wymiarach czasowych: Pan Tadeusz zakrzywia czasoprzestrzeń . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek11 Posted May 26 Share Posted May 26 9 godzin temu, daro napisał(a): Pan Tadeusz zakrzywia czasoprzestrzeń Sorry wkleiłem nie ten odnośnik 😃 przez to że cały dzień pracy na pasiece i zmęczenie oczu. Teraz nie ma czasu na takie rozrywki jakie proponujesz 😄 Ale przypadkowo byłem wczoraj w Biedronce i pytałem się o tą promocję i powiedziała mi miła ekspedientka , że cukier jest owszem po po 5,99 zł/kg i jest promocja owszem na kartę ale po realizacji vouchera i dalej już się nie dopytywałem o szczegóły 🤨bo mnie nie interesowała taka promocja na voucher. Ale pytam się czy Ty byłeś w Biedronce i ile kg udało Ci się kupić w tej równoległej rzeczywistości nie zakrzywionej ? U mnie w Biedronce jest tylko możliwość taka jak napisałem powyżej czyli po realizacji vouchera i sorry za nie ten odnośnik. Ale w promocjach zawsze trzeba je sprawdzić naocznie w sklepie , bo marketingowcy potrafią nabijać klientów w butelkę jak wyżej sugerujesz z tą butelką ale ja się nie dałem nabrać może trzeba było zamiast " Pana Tadeusza " kupić "Dziką kaczkę " dziennikarską . A promocje zależą też często indywidualnie od sklepu konkretnego , przeczytaj ostatnie zdanie ze swojej promocji którą zamieściłeś powyżej .🙃 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted May 26 Share Posted May 26 10 minut temu, Tadek11 napisał(a): Teraz nie ma czasu na takie rozrywki jakie proponujesz 😄 Ajtam ajtam , na rozrywki zawsze musi być czas .Wesołe jest życie staruszka 🤣 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek11 Posted May 26 Share Posted May 26 1 minutę temu, daro napisał(a): Ajtam ajtam , na rozrywki zawsze musi być czas .Wesołe jest życie staruszka 🤣 Darek 😃 owszem ale po miodobiciu 😋 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daro Posted May 26 Share Posted May 26 11 minut temu, Tadek11 napisał(a): Ale pytam się czy Ty byłeś w Biedronce i ile kg udało Ci się kupić w tej równoległej rzeczywistości nie zakrzywionej ? Byłem jak trzeba będzie to kupię . Z promocją , rabatem vocherem ( ten to mi się z Białorusią kojarzy ) . Alkoholi nie kupuję , mam tyle że do śmierci bym nie przepił a i nie smakosz jestem . Mój Dziadek zawsze mi tłumaczył że jak zaczniesz gorzałkę smakować to zaczynasz mieć problem . To też byle poniewierała . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek11 Posted May 26 Share Posted May 26 1 minutę temu, daro napisał(a): Mój Dziadek zawsze mi tłumaczył że jak zaczniesz gorzałkę smakować to zaczynasz mieć problem Zgodnie z powiedzeniem 😄 - Oj gorzałko ty trunku , narobisz ty ludziom frasunku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek11 Posted July 16 Share Posted July 16 Dlaczego cukier jest na pierwszym miejscu ? I dlaczego KOWR finansuje Krajowy Holding Spożywczy Sasina ? a On podbija ceny rynkowe . Wygląda na to że sami sobie zapłaciliśmy za te 50 zł zapomogi dla pszczelarzy i nam po prostu przeksięgowano część kwoty które teraz mówi się że są darowizną od "Jarka" dla pszczelarzy i tylko pamiętajcie w październiku o swoim łaskawcy 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beeman Posted July 16 Share Posted July 16 Ja po sklepach nie chodze ale zona mowila ze cukier poszybowal o 60% w gore. Ja przechodze na samo zakarmianie bo czasu malo a i tak wszystkiego miodu sprzedac nie moge. Dla mnie dokarmianie na zimę to jedno z zajęć, których nie lubię. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek_sz Posted July 16 Share Posted July 16 Tylko jutro (17-07-2023r) w Biedronce cukier po 3,89 za kg. Oczywiście na kartę biedronki i są limity. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek11 Posted July 17 Share Posted July 17 Jednak Ci nasi łaskawcy z Krajowego Holdingu Spożywczego nie mają głowy do interesu. 😁 Włodarze przymykają oko na import dużych ilości owoców miękkich od Sąsiada a oni trzymają ceny cukru i ani grosza nie opuszczają cen , i ludziska nie robią przetworów , a pewnie jak by cukier był tańszy to by więcej robili soków czy dżemów . Biedronka poszła po rozum do głowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek11 Posted July 17 Share Posted July 17 16 godzin temu, Beeman napisał(a): Ja przechodze na samo zakarmianie bo czasu malo a i tak wszystkiego miodu sprzedac nie moge. Taka jest przyszłość pszczelarstwa i w Polsce. Też nawłoć w dużej części zastępuje mi cukier jako karmę dla pszczół na zimę i w ubiegłym sezonie zostało mi zaoszczędzone połowę cukru z ubiegłego roku. 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manio Posted July 17 Share Posted July 17 (edited) 11 godzin temu, Tadek11 napisał(a): Taka jest przyszłość pszczelarstwa i w Polsce. u mnie to przepis na zagładę pszczół. Nawet intensywnie zakarmiane już na koniec lipca wymaga często poprawki bo już nie są w stanie nic donieść w sensie nawet utrzymania poziomu zapasów. Winna susza , która w sierpniu dodatkowo pogłębia pszczelą biedę. 20 lat temu lipiec był miesiącem o największej ilości opadów w całym roku. Dziś - szkoda gadać. Bez mojej pomocy i syropu , pszczoły nie mają żadnych szans na przetrwanie. Chyba , że całkiem nie odbierać miodu oprócz rzepakowego , ale po co mi wtedy pszczoły ? Wolę rybki w akwarium czy ptaszki w wolierze. Też przyjemnie popatrzyć , a do tego aktywne cały rok. Nawłoć ? Kwitnie , ale nigdy nie widzę na niej pszczół. Rośnie głownie na suchych piachach , których nikt nie oprawia od lat. Tylko ona tam wytrzymuje. Dziś nawet orka jesienna i siewy ozimin są trudne , kosztowne i z dużym ryzykiem niepowodzenia. Jare sieje tylko ten co nie zdążył zaorać i posiać jesienią. Przyroda zwariowała. Edited July 17 by manio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek11 Posted July 17 Share Posted July 17 3 godziny temu, manio napisał(a): u mnie to przepis na zagładę pszczół Na aurę nie mamy wpływu , nie każde tereny teraz nadają się na hodowle pszczół zarobkową u nas w Polsce. Raczej wszyscy zmierzamy w kierunku aby przestawić się na działalność hobbystyczną w pszczelarstwie , bo nie wytrzymamy konkurencji światowej z krajami gdzie są lepsze warunki klimatyczne do hodowli pszczół , niestety. 🤔 Ale nawet dla siebie i swojej rodziny warto mieć kilka uli. 🙂 Lepiej to już było. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turqs Posted July 28 Share Posted July 28 W dniu 16.07.2023 o 13:19, Tadek11 napisał(a): Dlaczego cukier jest na pierwszym miejscu ? I dlaczego KOWR finansuje Krajowy Holding Spożywczy Sasina ? a On podbija ceny rynkowe . Wygląda na to że sami sobie zapłaciliśmy za te 50 zł zapomogi dla pszczelarzy i nam po prostu przeksięgowano część kwoty które teraz mówi się że są darowizną od "Jarka" dla pszczelarzy i tylko pamiętajcie w październiku o swoim łaskawcy 😁 Nie powinno być to dla Ciebie zaskoczeniem. Rząd nic nie ma, zabiera jednym daje drugim. Smutna prawda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek11 Posted July 28 Share Posted July 28 4 godziny temu, Turqs napisał(a): Nie powinno być to dla Ciebie zaskoczeniem. Rząd nic nie ma, zabiera jednym daje drugim. Smutna prawda... Zaskoczenie nie jest oczywiście , bo ktoś kto myśli i trochę ma podstawy ekonomii państwa to zrozumie . Ale nie Wszyscy , są tacy którzy tylko wierzą w ładne słowa , obietnice i wszystko przyjmują na wiarę bez refleksji bez rozliczenia czy obiecujący jest godny zaufania w obietnicach jakie składa. I pytanie retoryczne ? 😊 i może bez sensu bo wyrwane jest z kontekstu zmian na rynkach światowych w wyniku powszechnej inflacji ale , czy wolał byś Mirek żeby cukier dla pszczół był po starej cenie czy po nowej około 6 zł , ale z pomocą Państwa dla pszczelarzy w kwocie 50 zł do rodziny pszczelej ? I czy Państwo zamiast dawać wsparcie , nie powinno lepiej zadbać żeby nie musiało dawać wsparcia jednym a pozwalać innym robić interesy życia na przekrętach do jakich jedni maja prawo a inni musza żebrać o wsparcie i zapomogę. Wsparcie Rządu to jest przyznanie się do winy że cos zawalili i nie można wszystkiego zwalić na Putina tak jak ze zbożem zalegającym w Polskich magazynach z wiadomych przyczyn. Pewnie jest to samo z miodem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek11 Posted July 28 Share Posted July 28 I jeszcze w sprawie cukru z sklepach Dino była ostatnio promocja na cukier o około 9 % . Ale to może być różnie w różnych sklepach Dino. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nacek Posted July 29 Share Posted July 29 Dziś miałem ofertę cukru w workach cena 4,2 za kg. Trzy tygodnie temu kupiłem po 4,4 z dostawą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turqs Posted July 31 Share Posted July 31 (edited) W dniu 29.07.2023 o 12:34, Nacek napisał(a): Dziś miałem ofertę cukru w workach cena 4,2 za kg. Trzy tygodnie temu kupiłem po 4,4 z dostawą. tak takie są teraz ceny cukru z Ukrainy. W Pl dostępny już jest nie tylko w ilościach 22 ton. W mniejszych ilościach przepakowywany. Opalenica 4,8 polski cukier ok 4,9-5,1. ceny z dostawą. Diamant 5,08 ale tu kosmiczne koszty dostawy. Edited July 31 by Turqs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal79 Posted August 26 Share Posted August 26 Cukier "Diadem" dziś i jutro po 4zł W Aldi. (10kg na paragon). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts