Xpand Opublikowano 27 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2024 Dzisiaj w Biedronce cukier bez limitu 2,59 zł/kg. Cytuj
Krzychu Opublikowano 2 Lipca 2024 Opublikowano 2 Lipca 2024 W dniu 27.06.2024 o 19:25, Xpand napisał(a): Dzisiaj w Biedronce cukier bez limitu 2,59 zł/kg. Tanio Cytuj
Zbyszek Mazur Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Cukier specjalnego przeznaczenia dla pszczół - czy ktoś stosował? https://sklep.diamant.pl/produkty/produkty-dla-pszczelarzy.html Czy warto wydać więcej pieniędzy na ten cukier? Pytam, bo słyszałem takie opinie, że oprócz tego że nie zawiera antyzbrylaczy, to niczym się nie różni Cytuj
daro Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Tam nie mai nigdzie nie dodawane są antyzbrylacze do cukru .Do soli tak .Specjalne znaczenie - czyli paszowy dla pszczół . Cytuj
Zbyszek Mazur Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia 11 minut temu, daro napisał(a): Tam nie mai nigdzie nie dodawane są antyzbrylacze do cukru .Do soli tak .Specjalne znaczenie - czyli paszowy dla pszczół . Daro, dobrze dopytać, bo nie zawsze wszystko znajdzie człowiek na google. Jesteś pewny, że cukier nie zawiera antyzbrylaczy? Pytam, bo to ważny temat dotyczący karmienia pszczół cukrem. A taka wiadomość jest powielana przez wielu pszczelarzy. Cytuj
daro Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Godzinę temu, Zbyszek Mazur napisał(a): taka wiadomość jest powielana przez wielu pszczelarzy. Podobnie że cukier jest wybielany solą . Pracowałem w mieście gdzie była największa polska cukrownia i 2 w europie . Cytuj
Zbyszek Mazur Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia 1 godzinę temu, daro napisał(a): Podobnie że cukier jest wybielany solą . Pracowałem w mieście gdzie była największa polska cukrownia i 2 w europie . Czyli antyzbrylacze w cukrze to ściema? Cytuj
Zbyszek Mazur Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Ciekawe skąd się wzieło takie przekonanie, że cukier zawiera antyzbrylacze. Widziałem w tym temacie, ze ktoś o tym pisał. Czyżby też powielał sterotypy? Cytuj
daro Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Godzinę temu, Zbyszek Mazur napisał(a): Ciekawe skąd się wzieło takie przekonanie, Z głupoty . Sól tak bo używana w solniczkach . Ta nie jodowana niczego nie posiada . Byłem w Kłodawie na wyciecze i widziałem jak i co . Była afera z solą drogową jakby to jakaś inna sól była a to z jednego pokładu tylko szara . Klientowi zaraz głupie pomysły kluły by się we łbie . Jak robią tom hę fę z morskiej wody Adriatyku to nikomu nie przeszkadza że na powietrzu i mewa tam na.. . 1 Cytuj
Zbyszek Mazur Opublikowano 11 Stycznia Opublikowano 11 Stycznia Daro, sami kupujemy tlyko sól kłodawską, ponieważ zawiera oprócz soli (chlorek sodu) wiele innych śladowych perwiastów, które nasz organizm potrzebuje. Kopalnia Soli Kłodawskiej wyjaśnia, że do 1,1 kg wzwyż nie muszą jodować soli, a mniejsze paczki są zobowiązani stosować jodowanie, ale nie takie jak dawniej gdy stosowano jodek. Teraz jak już stosują do produktów spożywczych, to jest to jodan. Prześledziłem ten temat, ponieważ jod w pieczywie zatąpiono borem, który nie jest tak zdowotny jak jod. Sam osobiście i moja rodzima stosujemy płyn lugola 5% od dwóch lat w dawkach, które są zabronione w Polsce, ale to inny temat. Co do cukru, to trudno znaleźć dogłębne informacje. Ale teraz po Twojej odpowiedzi jestem raczej skłonny przyjąć, że nie ma w cukrze antyzbrylaczy (E536), bo powinno to byc na opakowaniu. Jest taki wymóg. Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Gdyby ktoś był chętny to dzisiaj i jutro w biedronce jest promocja na cukier, cena to 1.75zł bez ograniczeń. 2 Cytuj
gajowy Opublikowano 22 Lutego Opublikowano 22 Lutego W dniu 11.01.2025 o 18:00, Zbyszek Mazur napisał(a): Sam osobiście i moja rodzima stosujemy płyn lugola 5% od dwóch lat w dawkach, które są zabronione w Polsce, ale to inny temat. Spodziewasz się ataku nuklearnego? 1 Cytuj
Zbyszek Mazur Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego W dniu 22.02.2025 o 09:48, gajowy napisał(a): Spodziewasz się ataku nuklearnego? Dobre 😀. Polecam wszystkim obejrzeć ten film: Cytuj
Tadek11 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego W dniu 22.02.2025 o 09:48, gajowy napisał(a): Spodziewasz się ataku nuklearnego? Oby nie doszło do takiego scenariusza . Sami widzicie , że mogą być różne scenariusze geopolityczne i nic nie może być pewne. Ale kto by się spodziewał , że poprzedni rząd potraktował cukier jako używkę i teraz proszę podpadli pszczelarze a miało być im lepiej , teraz cena cukru nawet po 1,75zł/kg i za Jarka było lepiej ? 😄Jak miodu teraz nie można sprzedać bo opanowali rynki kombinatorzy serwujący niby miód , różne mieszalnie miodu wykorzystujące Chiński miód i wcale nie prawda że ten Chiński syrop udający miód docierał do Polski przez Ukrainę , doprowadzając do upadku Polskiego pszczelarstwa . Chiny mają różne źródła dotarcia do rynku Polskiego , bo w Ukrainie wojna i jest to przez Ukrainę możliwe , a u nas syropu Chińskiego nie brakuje , sami widzimy co się teraz dzieje na rynku miodu. 😐 Czy jest lepiej ? Pozdrawiam Cytuj
Krzychu Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego W dniu 21.02.2025 o 21:14, piotrpodhale napisał(a): Gdyby ktoś był chętny to dzisiaj i jutro w biedronce jest promocja na cukier, cena to 1.75zł bez ograniczeń. Cholera, znowu przespałem Cytuj
michal79 Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego 58 minut temu, Krzychu napisał(a): Cholera, znowu przespałem Trzeba częściej zaglądać na forum Cytuj
michal79 Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego 26 minut temu, Krzychu napisał(a): Myślicie, że jeszcze będzie "okazja"? Na pewno. Niejedna. Cytuj
Krzychu Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego 37 minut temu, michal79 napisał(a): Na pewno. Niejedna. Oby tak było. W każdym razie muszę zmienić sposób mieszania. Frania jest zbyt czasochłonna. W tym roku mauzer 400 litrów na przyczepkę + mieszadło budowlane spróbuję. Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Nie wiem co będzie ale słyszałem plotkę że to nie koniec promocji na cukier. W magazynach podobno jest go do oporu. Zobaczymy? Z drugiej strony nasuwa się pytanie jak to się stało skoro jeszcze niedawno były ceny jakie były? 1 Cytuj
Zbyszek Mazur Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca 4 godziny temu, piotrpodhale napisał(a): słyszałem plotkę że to nie koniec promocji na cukier. Tak, magazyny są pełne, ale nie mogą tego uwolnić na rynek od razu, bo zyski niestety tez są ważne. A może najważniejsze Cytuj
Tadek11 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca W dniu 11.03.2025 o 16:34, Zbyszek Mazur napisał(a): Tak, magazyny są pełne, ale nie mogą tego uwolnić na rynek od razu, bo zyski niestety tez są ważne. A może najważniejsze Ceny cukru są też regulowane na giełdzie i jak dzisiaj 1 USD jest po 3,84 zl to i cukier tanieje. A za Kaczora po ile był cukier i dolar ? Cytuj
Krzychu Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Jakby co do jutra w Dino cukier po 1,79 zł. Nie wiem czy w każdym ale na pewno w tym koło mnie. Cytuj
hurriway Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 23 godziny temu, Tadek11 napisał(a): Ceny cukru są też regulowane na giełdzie i jak dzisiaj 1 USD jest po 3,84 zl to i cukier tanieje. A za Kaczora po ile był cukier i dolar ? https://fb.watch/yp1jbJ_P43/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi