boddan Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Dla zainteresowanych: Carrefour sprzedaje cukier po 1,79, może warto zrobić zapasy. ...............................................................................................................Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Dla zainteresowanych: Carrefour sprzedaje cukier po 1,79, może warto zrobić zapasy. ............................................................................................................... Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Dzięki za patent z kermazytem, nie pomyślałem o tym. Nie zrobi kermazyt fikołka jak pszczoła na nim usiądzie? Jeśli nie, to dobry patent, bo kermazyt można opłukać wodą hurtowo i ponownie wykorzystać, a zrywać trawę czy dawać siano do każdego wiadra to większy kłopot. U mnie keramzyt się nie sprawdził ! Kupiłem na próbę , bo mi go polecił gość z Kętrzyna . Mimo , że sypałem go uczciwie , to w niektórych rodzinach masa pszczół się potopiła . Drugi problem ... co zrobić z syropem niepobranym +keramzyt (ja już wiem co zrobić , ale to był problem ) Emilu widziałeś u mnie w "kuchniosalonie" (tam gdzie robiliśmy korpusy) stojące zimową porą pod oknem wiadra z resztkami syropów z keramzytem . Trzecie , to wcale nie tak łatwo wypłukać z niego potopione pszczoły ( opcjonalnie osy) . Na sicie zostaną , a w pojemniku(np wiadrze/kotle) owady wypływają razem z keramzytem . Mam około 150 litrów przepłukanego keramzytu (z pszczołami) z którym nie wiem co zrobić . I jeszcze część nieużywanego leży w paczkach . To była nietrafiona inwestycja . Nie polecam . Cytuj
bogor Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Robert myślę ,że keramzytówka będzie przednia Cytuj
daro Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Albo na zakąskę chrupki keramzytowe . Cytuj
Emik3 Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Albo na zakąskę chrupki keramzytowe . Kermazyt taki dobry, że po pijaku to byś mógł się nie skapnąć nawet. A myślę, że takie chrupki byłyby lepsze na trawienie niż węgiel. Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Robert myślę ,że keramzytówka będzie przednia Jest Cytuj
daro Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zaksza się po drugim . Z plastikowymi zębami nie wiesz co chrzęści. P.S. Po 9 mc może być cukier w bryłach. Cytuj
Brzytwiarz Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 biedronka ma promocje po 1,69 ale max 10kg chyba że dogadacie się z babeczkami z kasy (ja wziąłem 120 kg) teraz mam zapas na przyszły rok jak trzeba. PS mam pytanie mam inwert z data do 7/2018 czy koniecznie trzeba to zużyć do tej daty czy jak zakarmię we wrześniu to będzie ok?? Cytuj
lalux5 Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 PS mam pytanie mam inwert z data do 7/2018 czy koniecznie trzeba to zużyć do tej daty czy jak zakarmię we wrześniu to będzie ok?? Już 08 należy go definitywnie wyrzucić. To żart , i na pewno nie straci swoich właściwości ,miesiąc czy dwa po terminie.Jak na nim przezimują , to już loteria. Nie odpowiem Ci na to pytanie , jestem przeciwnikiem pasz. , ale doświadczenia innych zimujących na inwercie: Skarmić w sezonie , nie podkarmiać na zimę zeszłorocznym inwertem . Cytuj
Brzytwiarz Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Pujdzie w sezonie na odklady Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 mam inwert z data do 7/2018 czy koniecznie trzeba to zużyć do tej daty czy jak zakarmię we wrześniu to będzie ok?? Możesz go skarmić w pierwszej kolejności w lipcu po lipie . Będzie zgodnie z terminem przydatności No chyba , że planujesz spadź, grykę, wrzos ... ? Cytuj
boddan Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 Dla zainteresowanych: Tesco sprzedaje cukier po 1,69zł., może warto zrobić zapasy. ...............................................................................................................Jan Dzierżoń - Ślązak - Ojciec współczesnego pszczelarstwa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.