Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mówisz i masz. Patrząc od prawej.

Dolny rząd: PiotrekF, Daro, Bożena i żona Emila

Górny rząd: RobiRobson (Robert), Tadek11 (Tadek), Kubek33(Jacek, nasz Gospodarz), Kosut (Andrzej), Emik3 (Emil), Tajden (Andrzej) no i ja czyli Daniel :D

Zdjęcie zrobił syn Piotra.

Następnym razem frekwencja ponoć ma być 2 x większa :D

Pozdrawiam,

Daniel

Ps. Mam nadzieję że te wszystkie kawały które wczoraj słyszałem pojawią się w dziale Humor :D

Opublikowano

Górny rząd: RobiRobson (Robert), Tadek11 (Tadek), Kubek33(Jacek, nasz Gospodarz), Kosut (Andrzej), Emik3 (Emil), Tajden (Andrzej) no i ja czyli Daniel :D

Pozdrawiam,

Daniel

Ps. Mam nadzieję że te wszystkie kawały które wczoraj słyszałem pojawią się w dziale Humor :D

Sprostowanie: Tajden (Jerzy). 

Opublikowano

Pozdrawiam,

Daniel

Zwracam się do Ciebie Danielu, lub do Darka.

Darek opowiadał sposób o odpowiednim ułożeniu gniazda i nadstawek, które to ułożenie, działa anty-rójkowo.

Niestety, niektórych elementów tego ułożenia nie dosłyszałem, a byłem tym tematem bardzo zainteresowany.

Było po prostu, za głośno... :D

Opublikowano

Impreza udana , a takie zazwyczaj w kolejnych latach mają większą frekwencję .

Więc liczę , że tak będzie .

Jacek przygotował i obsługiwał spotkanie perfekcyjnie .

My byliśmy już albo w domu , albo w drodze powrotnej , a On zadbał o to , żeby gospodarze zastali po naszej wizycie ład i porządek .

Wielkie Mu za to dzięki .

Jacku jesteś wielki

23_129_8.gif

Widać , że drugi rząd stoi - to znaczy że zdjęcie zrobione przed zasadniczą częścią spotkania .

Zdjęcie zrobione w trakcie .

Ale wszyscy do samego końca zachowali zdolność stania i chodzenia .

Ewentualne (inne) skutki uboczne mogły się pojawić dopiero w niedzielę ;)

• Lubię 2
Opublikowano

Muszę też napisać coś od siebie. :) a będą to podziękowania, i tak po kolei :

- Robertowi ( że mnie namówił i wyciągnął z domu )

- Emilowi i Ani ( że nas z sobą zabrali )

- Jackowi ( za ogarnięcie tego wszystkiego i pyszne serki )

- Piotrowi ( za agrestniak - myślę, że pyszny bo jeszcze nie spróbowałam )

- Jurkowi ( za przepisy - jeszcze nie robione :) )

- Andrzejowi, Danielowi, Darkowi, Tadkowi , Mikołajowi ( że przyjechali )

- żonie Jacka ( przepraszam , ale imię mi umknęło ), że z nami była 

- WAM wszystkim, że mogłam Was poznać i spędzić miło czas

Pozdrawiam wszystkich :)

* - przepraszam jeśli coś przeoczyłam

• Lubię 1
Opublikowano

No to chyba na mnie pora by coś dodać od siebie - było mi bardzo miło Was gościć u Siebie - myślę, że impreza była udana, po wpisach widać, że wszyscy zadowoleni.

Ja ogarnąłem wszystko do 13, potem odwiedziłem pasiekę a potem poszedłem spać ;) ;) ;), na co żona :angry:  :angry:  :angry: ale dziś już ok .... w sensie, że ja i żona.

Poznaliśmy się - stanęliśmy twarzą w twarz i wydaje mi się że to będzie największą wartością tego spotkania, tematów poruszyliśmy wiele - różnych tematów.... Ci co byli wiedzą o czym mówię, ci co nie byli niech żałują.... do następnego razu!!!! Pozdrawiam Wszystkich

• Lubię 7
Opublikowano

Impreza udana , a takie zazwyczaj w kolejnych latach mają większą frekwencję .

Więc liczę , że tak będzie .

A czemu NIE!!! Wiem,że to zależy od organizatora,ale jakby takie spotkanie odbyłoby się w lutym gdy są mrozy,gdzie większość przesiaduje na weekend w domu oczekując cieplejszych dni, to by frekwencja dopisała... ;)

Opublikowano

W lutym jazda przerąbana . Marzec to dopiero oblot .Oblecieliśmy się aż w głowie się kręci. Dobrze że dobre specjały w spryskiwaczach były że nie boli.

• Lubię 2
Opublikowano

jakby takie spotkanie odbyłoby się w lutym gdy są mrozy,gdzie większość przesiaduje na weekend w domu oczekując cieplejszych dni, to by frekwencja dopisała... ;)

A może lepiej w sierpniu ?

Jeszcze ciepło . Drogi nie oblodzone...

Można przy ognisku posiedzieć do białego rana .

W pasiekach już da się wygospodarować 2-3 dni ...

Można by wtedy zacząć w piątek , a skończyć ...choćby w czwartek ;)

• Lubię 3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kurcze szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, bo mam rodzinę w tych okolicach i bym wpadła :(

Chodzi mi po głowie drugie spotkanie wakacyjne  (raczej już po lipie) ,

Ale przy ognisku i pod namiotami (ew. kampery) na moim ranchu .

Z dwoma noclegami (pt.-.nd.) , żeby kierowcy za szybko nie opuścili towarzystwa ...

Dla Koleżanek ewentualnie do dyspozycji będzie "wóz Drzmały" ( Sypialnia - 3 łóżka z aneksem kuchennym ) .

Zrobi się cieplej to przejdziemy do konkretów ;)

PS.

Od Gdańska też blisko . Niecałe 200km.

3 godziny jazdy . ;)

• Lubię 2
Opublikowano

Chodzi mi po głowie drugie spotkanie wakacyjne  (raczej już po lipie) ,

Ale przy ognisku i pod namiotami (ew. kampery) na moim ranchu .

Z dwoma noclegami (pt.-.nd.) , żeby kierowcy za szybko nie opuścili towarzystwa ...

Dla Koleżanek ewentualnie do dyspozycji będzie "wóz Drzmały" ( Sypialnia - 3 łóżka z aneksem kuchennym ) .

Zrobi się cieplej to przejdziemy do konkretów ;)

PS.

Od Gdańska też blisko . Niecałe 200km.

3 godziny jazdy . ;)

tak, tak taktaktaktak tak tak

Opublikowano

Dałem Jackowi tytuł Moderator/Organizator

Jestem za . oui.gif

Poprzeczkę jako Organizator zawiesił tak wysoko ,  że nie ma już szans zrobić coś lepiej 23_129_8.gif

Opublikowano

Super spotkanie, szkoda że nie dałem rady :( , a najbardziej boleje nad tym że przy moim aktualnym systemie pracy ciężko będzie się zgrać przy ewentualnym następnym zjeździe f:( ehhh szkoda, fajnie było by Was poznać.