Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie jakieś sprawdzone sposoby na problemy z kręgosłupem lędźwiowym - łażę dzisiaj pokrzywiony jak Quasimodo... Słyszałem, że jad pszczeli może pomóc?

Okłady z ciepłych piersi i relaks.

Pozdrawiam

Tadek

Opublikowano

Siałem 24 marca, rzepaku u mnie nie ma więc się nie 'zaziebi". Miało być inaczej bo sąsiad obok zasiał jeszcze ze 2 ha (pierwotnie miał siać ok 15 kwietnia a zasiał 30 marca)i takim to sposobem bedzie miód faceliowo - akacjowy.

Opublikowano

a po co zamykać - leci litr na 5- 6 godzin, inna spraw że mozna zamknąć wcześniej a ta woda która jest w skrzynce wystarczy.

Opublikowano

No dobra!!

Dziesięć dni trampek powinno pomóc. :)

Trampki i witamina C to jest to, u mnie w jednostce to bylo na wszystkie choroby pojedynczo albo w duecie :D  :D  :D

Opublikowano

Deski topolowe z odzysku - szwagier załatwił a ja mu zajumałem jak tylko wjechał z nimi na podwórko, Pytałem o deski na tartaku 600 zł za kubik ale dostępne tylko jesienią i zimą - szukać w tartakach gdzie tną materiał na palety.  Rocznik - 67

Opublikowano

Mnie się podobają thumbsup.gif nie lubię płaskich. Na domu swoim też masz płaski dach ?  A poza tym to nie ekonomicznie teraz zmieniać.

Pozdrawiam

Tadek

Opublikowano

Ule w barwach Elewarru :-)

U mnie kilka dni temu zakwitły wokoło pasieki na podmokłym terenie białe kwiatki, foty nie mam. Masowo przez pszczoły oblatywane. Wiecie co to za roślina?

Opublikowano

Ociepla się klimat, dla nas pszczelarzy powinno być dobrze. Podobnie było w średniowieczu (ocieplenie średniowieczne), to są dość regularne cykle.

Opublikowano

Ociepla się ociepla ,dziś u mnie pierwsze połacie mniszka zakwitły do słońca .Ponad 10 dni zawczasu :mellow:

• Lubię 1
Opublikowano

Ociepla się klimat, dla nas pszczelarzy powinno być dobrze.

Ale jak latem susza będzie to już nie tak dobrze.
Opublikowano

Dokładnie Panowie tak jak piszecie - choć ja twierdzę że przyroda jest o 2 tygodnie do przodu. Wczoraj pochmurno ale ciepło - latały jak szalone, dziś to samo choć słoneczko się przebija.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.