Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Krakowie miód z naszej podkarpackiej pasieki sprzedaję po 35pln za wielokwiatowy, 37pln za nektarowo-spadziowy, 40pln za spadź liściastą. I nie są to najwyższe ceny jakie tutaj występują bo generalnie jest parę złotych drożej. Klientów jest bardzo dużo.

Tak trzymaj. thumbsup.gif

A na przyszły rok o 20% w górę jak jest zbyt.

Pozdrawiam

Tadek

Opublikowano

Wróciłem z zachodniopomorskiego (Kołobrzeg) - tam ceny niższe niż w świętokrzyskim 25zł za 0,9l

Opublikowano

Wróciłem z zachodniopomorskiego (Kołobrzeg) - tam ceny niższe niż w świętokrzyskim 25zł za 0,9l

Stoją cały dzień w słońcu przy 30 stopniach, nie kupił bym.

Opublikowano

Mam ślwkowy tylko. :D

U mnie na dniach będzie miód gruszkowy .

Oblatują spady , że nogi nie ma gdzie pod gruszą postawić żeby nie rozdeptać paru sztuk .

Opublikowano

U mnie na targowisku miód w cenie 30 zł - 35 zł  jak leci bez względu na odmianę , a w zasadzie odmiana jest określana od nazwy miesiąca np. miód majowy , czerwcowy ....itd. i weź tu zgadnij co jest w środku ? W każdym razie ja bym się bał kupować takiego miodu ze względu na jego wygląd , stan ciekły ale miód mętny i źle przefiltrowany z pęcherzykami powietrza , widać odrobiny wosku pływającego w nim - może jest przez to ekologiczny ???hihi.gif

Ja sprzedałem już  3/4 tegorocznych zbiorów po cenie 30 zł za 0,9 l. Nie chciałem podnosić ceny w tym roku bo powiększam pasiekę i chcę uzbierać więcej stałych klientów i tu wskazana jest wstrzemięźliwość z ceną , a nie chcę starć po targowiskach z miodem.

Pozdrawiam

Tadek

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Oto co przed Świętami zobaczyłem w Carrefourze

WP_20151203_002.jpg

Nie jest to reklama !!! Napisane było że produkt Polski i pochodzi z  Roztoczańskiego Związku Pszczelarzy z Tomaszowa Lubelskiego.

Nawet spadziowy ??? miód był w stanie płynnym i z wianuszkiem piany po 32,99 zł a lipowy ( widziałem różne miody lipowe ale takiego nie) po 29,99zł. Nie miałem odwagi go kupić nawet na próbę. Jak robiłem zdjęcie to jeden z klientów stwierdził , że musi być chyba prawdziwy bo przed Świętami innego by nie dali ???? Co to znaczy reklama.

Pozdrawiam

Tadek

Opublikowano

Oto co przed Świętami zobaczyłem w Carrefourze

WP_20151203_002.jpg

Nie jest to reklama !!! Napisane było że produkt Polski i pochodzi z  Roztoczańskiego Związku Pszczelarzy z Tomaszowa Lubelskiego.

Nawet spadziowy ??? miód był w stanie płynnym i z wianuszkiem piany po 32,99 zł a lipowy ( widziałem różne miody lipowe ale takiego nie) po 29,99zł. Nie miałem odwagi go kupić nawet na próbę. Jak robiłem zdjęcie to jeden z klientów stwierdził , że musi być chyba prawdziwy bo przed Świętami innego by nie dali ???? Co to znaczy reklama.

Pozdrawiam

Tadek

Jakieś dziwnie znajome wydają mi się te regały z miodem choć u nas nie ma Carefura ale widziałem je

w Kauflandzie.

Cena miodu bezpośrednio u pszczelarza 30,na targu też 30 ale w Kauflandzie najtaniej !!! 29,99.

To jest dopiero konkurencja.

Opublikowano

Napiszcie mi czy miód spadziowy powinien już krystalizować? Bo ten, który zakupiłem jest cały czas nieskrystalizowany i zastanawiał się czy wałek? :)

Opublikowano

spadź liściasta u mnie już krystalizuje, a iglasta  w zależności z którego miodobrania, jedna jeszcze dziewicza a inna powoli zaczyna krystalizować. Nie wiem czy nie ma jakiejś domieszki kwiatowej, bo pierwsza była brana w połowie lipca 

Opublikowano

A u mnie zostało kilka słoików spadzi liściastej i nektarowo - spadziowego ale już wszystko skrystalizowało.

A poza tym to już jestem prawie bez miodu :)

Opublikowano

Piotrze tak się zrobi. Non stop idziemy do przodu. Nowy Targ (składowa 2A) zapas uzupełnił. 

Zabrakło mi w tym sezonie gryki i nawłoci. 

Ale mam dobrego wuja co mi chętnie odda do sprzedania i jakoś do rzepaku dociągniemy 

Opublikowano

Mnie już też mało miodku zostało do zbytu i nie wiem czy z tym co mam dociagnę do połowy zimy , i jeszcze w życiu nie stałem na żadnych targowskach z miodem na handel. Nie wiem może za tanio sprzedaję. Więc są dwa wyjścia , albo powiekszyć pasiekę albo podnieść ceny na przyszły rok , ale chyba to pierwsze.

Pozdrawiam

Tadek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jak by pszczoły zarabiały to by zostały opodatkowane i miałbyś więcej roboty pisać dla każdej pszczoły rozliczenie podatku  PIT haha.gif nie wiem czy byś się wyrobił do 30 kwietnia ?

Pozdrawiam

Tadek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja nektarowe po 35, nektarowo-spadziowy po 40 i spadź iglasta po 45. Jak chce taniej sprzedać to w skupie Kasztelewicz za spadz płacił do 28zł za kg i jakby doliczyć słoik, etykietę, rozlewanie to też prawie 45 zł by wyszło. To tak odnośnie tego spadziowego w Carfurze, że gdyby był ok to by go w skupie drożej sprzedali w beczkach. Ciekawe czy był napis roztoczański z terenów UE i z poza UE :)

• Lubię 2
Opublikowano

Najdroższy polski miód jest w ... (i tu paradoks) w Chinach. Cena taka jak u nas miód manuka.