Tadek11 Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 W Krakowie miód z naszej podkarpackiej pasieki sprzedaję po 35pln za wielokwiatowy, 37pln za nektarowo-spadziowy, 40pln za spadź liściastą. I nie są to najwyższe ceny jakie tutaj występują bo generalnie jest parę złotych drożej. Klientów jest bardzo dużo. Tak trzymaj. A na przyszły rok o 20% w górę jak jest zbyt. Pozdrawiam Tadek Cytuj
MAZI Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 Ja grykę. akację i facelię 815 ml po 30 PLN. Cytuj
Paweł Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Wróciłem z zachodniopomorskiego (Kołobrzeg) - tam ceny niższe niż w świętokrzyskim 25zł za 0,9l Cytuj
MAZI Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Wróciłem z zachodniopomorskiego (Kołobrzeg) - tam ceny niższe niż w świętokrzyskim 25zł za 0,9l Stoją cały dzień w słońcu przy 30 stopniach, nie kupił bym. Cytuj
daro Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 A jak wygląda ? Mam ślwkowy tylko. Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 19 Września 2015 Opublikowano 19 Września 2015 Mam ślwkowy tylko. U mnie na dniach będzie miód gruszkowy . Oblatują spady , że nogi nie ma gdzie pod gruszą postawić żeby nie rozdeptać paru sztuk . Cytuj
Tadek11 Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 U mnie na targowisku miód w cenie 30 zł - 35 zł jak leci bez względu na odmianę , a w zasadzie odmiana jest określana od nazwy miesiąca np. miód majowy , czerwcowy ....itd. i weź tu zgadnij co jest w środku ? W każdym razie ja bym się bał kupować takiego miodu ze względu na jego wygląd , stan ciekły ale miód mętny i źle przefiltrowany z pęcherzykami powietrza , widać odrobiny wosku pływającego w nim - może jest przez to ekologiczny ??? Ja sprzedałem już 3/4 tegorocznych zbiorów po cenie 30 zł za 0,9 l. Nie chciałem podnosić ceny w tym roku bo powiększam pasiekę i chcę uzbierać więcej stałych klientów i tu wskazana jest wstrzemięźliwość z ceną , a nie chcę starć po targowiskach z miodem. Pozdrawiam Tadek Cytuj
Tadek11 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Oto co przed Świętami zobaczyłem w Carrefourze Nie jest to reklama !!! Napisane było że produkt Polski i pochodzi z Roztoczańskiego Związku Pszczelarzy z Tomaszowa Lubelskiego. Nawet spadziowy ??? miód był w stanie płynnym i z wianuszkiem piany po 32,99 zł a lipowy ( widziałem różne miody lipowe ale takiego nie) po 29,99zł. Nie miałem odwagi go kupić nawet na próbę. Jak robiłem zdjęcie to jeden z klientów stwierdził , że musi być chyba prawdziwy bo przed Świętami innego by nie dali ???? Co to znaczy reklama. Pozdrawiam Tadek Cytuj
Gość Imker Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 tablica Mendelejewa http://emoty.blox.pl/resource/cook2.gif Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 To super miody,kupujesz słoik stawiasz przy łóżku na stoliku i spokojnie robi za lampkę nocną. :rolleyes: Cytuj
bogor Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Oto co przed Świętami zobaczyłem w Carrefourze Nie jest to reklama !!! Napisane było że produkt Polski i pochodzi z Roztoczańskiego Związku Pszczelarzy z Tomaszowa Lubelskiego. Nawet spadziowy ??? miód był w stanie płynnym i z wianuszkiem piany po 32,99 zł a lipowy ( widziałem różne miody lipowe ale takiego nie) po 29,99zł. Nie miałem odwagi go kupić nawet na próbę. Jak robiłem zdjęcie to jeden z klientów stwierdził , że musi być chyba prawdziwy bo przed Świętami innego by nie dali ???? Co to znaczy reklama. Pozdrawiam Tadek Jakieś dziwnie znajome wydają mi się te regały z miodem choć u nas nie ma Carefura ale widziałem je w Kauflandzie. Cena miodu bezpośrednio u pszczelarza 30,na targu też 30 ale w Kauflandzie najtaniej !!! 29,99. To jest dopiero konkurencja. Cytuj
MikołajWitwicki Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Tadek trzeba na takie spotkania z klientami mieć wizytówki swojej pasieki. niech przyjedzie zobaczy i przekaże dalej jak ma wyglądać w grudniu prawdziwy miód. Cytuj
Xpand Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Napiszcie mi czy miód spadziowy powinien już krystalizować? Bo ten, który zakupiłem jest cały czas nieskrystalizowany i zastanawiał się czy wałek? Cytuj
joasia Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 spadź liściasta u mnie już krystalizuje, a iglasta w zależności z którego miodobrania, jedna jeszcze dziewicza a inna powoli zaczyna krystalizować. Nie wiem czy nie ma jakiejś domieszki kwiatowej, bo pierwsza była brana w połowie lipca Cytuj
dudi Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 A u mnie zostało kilka słoików spadzi liściastej i nektarowo - spadziowego ale już wszystko skrystalizowało. A poza tym to już jestem prawie bez miodu Cytuj
dudi Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Piotrze tak się zrobi. Non stop idziemy do przodu. Nowy Targ (składowa 2A) zapas uzupełnił. Zabrakło mi w tym sezonie gryki i nawłoci. Ale mam dobrego wuja co mi chętnie odda do sprzedania i jakoś do rzepaku dociągniemy Cytuj
Tadek11 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Mnie już też mało miodku zostało do zbytu i nie wiem czy z tym co mam dociagnę do połowy zimy , i jeszcze w życiu nie stałem na żadnych targowskach z miodem na handel. Nie wiem może za tanio sprzedaję. Więc są dwa wyjścia , albo powiekszyć pasiekę albo podnieść ceny na przyszły rok , ale chyba to pierwsze. Pozdrawiam Tadek Cytuj
Tadek11 Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 Jak by pszczoły zarabiały to by zostały opodatkowane i miałbyś więcej roboty pisać dla każdej pszczoły rozliczenie podatku PIT nie wiem czy byś się wyrobił do 30 kwietnia ? Pozdrawiam Tadek Cytuj
Ks. Tomasz Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Ja nektarowe po 35, nektarowo-spadziowy po 40 i spadź iglasta po 45. Jak chce taniej sprzedać to w skupie Kasztelewicz za spadz płacił do 28zł za kg i jakby doliczyć słoik, etykietę, rozlewanie to też prawie 45 zł by wyszło. To tak odnośnie tego spadziowego w Carfurze, że gdyby był ok to by go w skupie drożej sprzedali w beczkach. Ciekawe czy był napis roztoczański z terenów UE i z poza UE 2 Cytuj
zdzich123 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Ks. Tomasz---tosz Ty Boga się nie boisz , takie ceny . Cytuj
Ks. Tomasz Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Najdroższy polski miód jest w ... (i tu paradoks) w Chinach. Cena taka jak u nas miód manuka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi