Skocz do zawartości
Forum Pszczelarskie - Pasieka "Banicja"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co prawda już prawie po świętach, ale ja również dołączam się do życzeń. Dla koleżanek i kolegów wszelkiej pomyślności a nade wszystko błogosławieństwa bożego z okazji Świąt Bożego Narodzenia.

Spóźniony Ignac  

• Lubię 1
  • 1 rok później...
Opublikowano

Trudno w tym trudnym okresie liczyć na wesołe święta .
Śniegu nie ma . Mikołaj dwoi się i troi , żeby zdalnie zdążyć dotrzeć do tych co byli grzeczni .
Rodziny rozsypane po świecie będą łamać się opłatkiem przy monitorach i smartfonach .
Mimo tych niesprzyjających okoliczności chcę Wam wszystkim życzyć zdrowych świąt i szybkiego powrotu do normalności życia codziennego .
Wesołych Świąt.jpg

• Lubię 3
  • Dziękuję 2
Opublikowano

ZDROWYCH ...... resztę dopowiedzcie sami .....

ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA

życzy Jacek Kubiak z rodziną i dziewczynami ?

• Lubię 1
  • Dziękuję 3
Opublikowano

Wesołych i białych wszystkim forumowiczom. 

Jutrzejsza prognoza zapowiada jakiś mały opad. Więc może się spelni:) 

• Lubię 2
  • Dziękuję 4
Opublikowano

Odsłuchajcie proszę :). Piosenka idealnie wpisuje się w ten świąteczny nastrój.

Uderzenie bitu i dzwonki super!

Wszystkiego najlepszego

• Lubię 1
  • Dziękuję 2
Opublikowano

Ja jak zwykle z opóźnieniem.

Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego z okazji świąt Bożego Narodzenia.?

Ignac

• Lubię 1
  • Dziękuję 3
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

I ja dołączam się do życzeń dla uczestników tego zacnego grona. Zdrowych, bo to najważniejsze. Radosnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Niech nikt nie będzie sam w ten wyjątkowy czas. Pozdrawiam.

• Lubię 2
  • Dziękuję 4
Opublikowano (edytowane)

Dziś drugi dzień Świąt , imieniny Szczepana . To patron pytań retorycznych , czyli zawierających w sobie odpowiedź . Przykład ?

Co robisz Szczepanie ?

Przeprasza , jeśli kogoś uraziłem  , ale to jedyny dzień w roku kiedy mogę to napisać :)

Edytowane przez manio
  • Lubię 1
Opublikowano
10 godzin temu, manio napisał:

pytań retorycznych , czyli zawierających w sobie odpowiedź .

Manio pytanie retoryczne to figura stylistyczna gdy pytający nie oczekuje odpowiedzi a refleksji .

I po co Ci to było ?

Dajmy na przykład . ??

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, daro napisał:

a refleksji

a jaka może być refleksja nad sikaniem ?

Dwóch kolegów sika za stodołą (pod Zambrowem) . Pada pytanie : dlaczego tak cicho szczysz ? 

Bo po spodniach !

Nie żali Ci spodni ?

Nie , bo po Twoich !

i  po co Ci to było ?

Edytowane przez manio
  • Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, manio napisał:

Dwóch kolegów sika za stodołą (pod Zambrowem

Dwóch kolegów pod Zambrowem  stoi w kolejce . Kuźwa szczać i się chce gada jeden . Drugi szepcze lej temu co przed tobą w kieszeń . A nie poczuje ? Pyta się . A ty poczułeś ?

Tak i po co mi to było ? ( refleksja retoryczna na temat sikania )

A co do grubszych rzeczy ( fakt autentyczny ) to dwóm pijanym zebrał się na grubsze . Stan okolicy ( szczera łąka ) sprawił ze trzeba  było na kucanego .Stan trzeźwości sprawił że ni jak nie szło. Wymyślili sobie że zdejmą gacie i oprą się plecami . Idę sobie łąką i widzę jak jeden drugiemu wali w spodnie twardo zapierając się plecami  . Cyrk był to mało powiedziane , szkoda ze biletów nie sprzedawałem . Teraz bym sfilmował i mia bym bilion lajków na YT .

• Haha 1