Tikcop Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Tańszy inwert czy skrobię wziąłbym bez mrugnięcia okiem. Odnowione składem, silne i wyleczone z warozy rodziny świetnie na tym zimują. Nie ma co słuchać pogłosek. Wiosną też bez problemu do tego się dobierają (zimuję na komplecie ramek, nie wszystkie są obsiadane). Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez tikcop 1 Cytuj
Turqs Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Krzyżak napisał: W hurtowniach jest cukier w szczelnych workach foliowych po 25kg. W workach foliowych jeszcze nie spotkałem. Jaki producent czy dystrybutor? Cytuj
piotrpodhale Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 9 godzin temu, Krzychu napisał: W tym roku promocji mało, a jak już to słabe. Po tym ile już kupiłem cukru po cenie normalnej i po całej robocie ze staniem w kolejce, staniem przy kasie w oczekiwaniu na 20 paragonów, pchaniem wózka, wożeniem, rozrabianiem - trochę żałuję, że nie kupiłem syropu apifood. Kiedyś używałem go i był ok. Pewnego razu padło mi 13 rodzin, miały zapasy i sądziłem, że to przez skrystalizowal syrop ale przyczyną mogła być inna. Nie trzeba zaraz brać inwertu do wszystkich rodzin.Ja na działkę często kupuję do części rodzin inwert,mam wtedy dużo mniej roboty z babraniem się cukrem.Porównanie w zimowli wychodzi że niema żadnej różnicy co do rodzin nakarmionych cukrem.PK Cytuj
Nacek Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 9 godzin temu, Turqs napisał: W workach foliowych jeszcze nie spotkałem. Jaki producent czy dystrybutor? Cukier z Opalenicy, kupowałem w hurtowni w Jarocinie, przywieźli na miejsce, nawet rozładowali i pomogli wnieść do magazynku? 1 Cytuj
Krzyżak Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 12 godzin temu, Turqs napisał: W workach foliowych jeszcze nie spotkałem. Jaki producent czy dystrybutor? Sweet family - nawet jak nie planujemy trzymać pod chmurką to warto kupować w workach foliowych, bo nie ciągnie wilgoci i się nie zbryla. Cytuj
Turqs Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Krzyżak napisał: Sweet family - nawet jak nie planujemy trzymać pod chmurką to warto kupować w workach foliowych, bo nie ciągnie wilgoci i się nie zbryla. Zostały mi 3 worki z poprzedniego roku trzymane w miarę suchym miejscu. Muszę się za nie z siekiera zabrać Cytuj
Xpand Opublikowano 10 Września 2020 Autor Opublikowano 10 Września 2020 Cukier w Tesco po 2zł/kg - w sam raz na kolejny sezon. Polecam i sam też coś kupiłem Cytuj
michal79 Opublikowano 10 Września 2020 Opublikowano 10 Września 2020 (edytowane) Stokrotka chyba po 1,99. Na fejsie było. **** New skill unlocked **** You can now: Czytanie gazetek promocyjnych w internecie. https://stokrotka.pl/oferta/gazetki-promocyjne/market-372.html Edytowane 10 Września 2020 przez michal79 Cytuj
Turqs Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Fajny zestaw do rozlewania syropu. Wiadomo, że nie na potrzeby większości z nas ale miło obejrzeć Cytuj
Krzyżak Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Mam lepiej zrobione, bo mogę pompę wyłączać pilotem Cytuj
Turqs Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 11 minut temu, Krzyżak napisał: Mam lepiej zrobione, bo mogę pompę wyłączać pilotem Ty spryciarzu Myślałem o tym do swojego zestawu ale czasu zabrakło. Zastosowałeś pilot od bram? Cytuj
Krzyżak Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Może nie do bram, bo one przeważnie na 24V ale jakiś prosty przekaźnik sterowany radiowo z allegro. Cytuj
Turqs Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Jeszcze muszę ogarnąć szpule do zwijania węża. Bo teraz mi się trochę plącze Cytuj
Brzytwiarz Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Ja to mam pneumatyczne rozwiązanie i z niego już zadowolony zaczynam być. Cytuj
Krzychu Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 A ja mam Franię. Ale chyba przejdę na beczkę 200 l i pompę Cytuj
Turqs Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 2 godziny temu, Krzychu napisał: A ja mam Franię. Ale chyba przejdę na beczkę 200 l i pompę Do beczki zdecydowanie lepsze jest mieszadło. Nie chlapię nie zapycha się jak sypniesz 25kg cukru na raz. Mniej do mysia i przede wszystkim szybciej rozpuści cukier. 1 Cytuj
Xpand Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2020 Chcę Wam dać znać, że w Tesco jest cukier po 1,99zł/kg. Taniej już nie będzie, a raczej pójdzie w tą drugą stronę. 1 Cytuj
Krzychu Opublikowano 16 Grudnia 2020 Opublikowano 16 Grudnia 2020 38 minut temu, Xpand napisał: Chcę Wam dać znać, że w Tesco jest cukier po 1,99zł/kg. Taniej już nie będzie, a raczej pójdzie w tą drugą stronę. Są limity? Cytuj
Beeman Opublikowano 16 Grudnia 2020 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Nie sadze ze cukier zdrożeje nawet przy obecnej inflacji. Światowa nagonka na cukier robi swoje. Cytuj
Xpand Opublikowano 16 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2020 3 godziny temu, Krzychu napisał: Są limity? U mnie nie ma. Cytuj
Tikcop Opublikowano 16 Grudnia 2020 Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Beeman napisał: Nie sadze ze cukier zdrożeje nawet przy obecnej inflacji. Światowa nagonka na cukier robi swoje. Przy pomocy cukru można by robić paliwo. Taka Brazylia dajmy na to ... Edytowane 16 Grudnia 2020 przez Tikcop Cytuj
Beeman Opublikowano 16 Grudnia 2020 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Masz racje ale z ropa nie ma szans. Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 16 Grudnia 2020 Opublikowano 16 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Tikcop napisał: Przy pomocy cukru można by robić paliwo. Tylko nie sypcie do baku ! ? 1 Cytuj
daro Opublikowano 16 Grudnia 2020 Opublikowano 16 Grudnia 2020 14 minut temu, Robi_Robson napisał: Przy pomocy cukru można by robić paliwo. No i walić w gaźnik . Cytuj
Nacek Opublikowano 6 Maja 2021 Opublikowano 6 Maja 2021 Jeszcze dziś c w Dino cukier po 1,99 zł. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi