daro Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2016 ale pszczele hieny tak A może złodzieje ? Bo takie zbitki to dla mnie nie helou. Po prostu złodziej .Nie ? Cytuj
kubek33 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 A może właściciel idiota - głupoty nie leczą Cytuj
MAZI Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 A może właściciel idiota - głupoty nie leczą Głupota głupotą, ale dlaczego mi nie wolno postawić pasieki na własnej działce??? Bo jakiś pieprzony bandzior ukradnie? To powinien być jego problem i nieuchronność srogiej kary, a nie mój. To złodziej powinien się bać. Nie człowiek uczciwy. 2 Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Głupota głupotą, ale dlaczego mi nie wolno postawić pasieki na własnej działce??? Bo jakiś pieprzony bandzior ukradnie? To powinien być jego problem i nieuchronność srogiej kary, a nie mój. To złodziej powinien się bać. Nie człowiek uczciwy. Prawda . Doszliśmy do tego , że gani się nie bandziora , tylko spokojnego pszczelarza 1 Cytuj
kubek33 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 A ja nie o prawie i o tym jak bym chciał by było a tylko o tym jak jest .... i nie pochwalam złego bandziora a spokojnego pszczelarza przestrzegam a chciałbym by bylo ....... żyjemy w kraju gdzie bandziora sie nadal gani a ludzi prawa chroni...... taka mam nadzieję WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 23 Grudnia 2016 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Ja też ... chciałbym by bylo Cytuj
Nacek Opublikowano 26 Grudnia 2016 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Wychodzi że mamy nową tradycję, w drugi dzień Bożego Narodzenia pszczoły robią oblot. Pozdrawiam wszystkich z prawie upalnej Ziemi Sieradzkiej. Nacek Cytuj
larss1 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 U nas w okolicach Krakowa 9-10 stopni o 19 było... Ciekawe kiedy pszczoły będą zapylać u nas pomarańcze, figi i inne tego typu owoce:-P Cytuj
Tadek11 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 A u mnie dzisiaj silny wiatr. Na zapylanie pomarańczy raczej nie mogę liczyć Ale uwaga na ule i na zabezpieczenie daszków przed silnym wiatrem Cytuj
daro Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 U mnie jak u Bohtyna - znaczy się wieje . Zapylają figi z makiem. W zeszłym roku latały na Wigilię . Cytuj
Słowian Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 A u mnie wszystki śnieg zginął przez święta, a dzisiaj koło 0 i znowu sypie Cytuj
dudi Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 A u mnie na pasiece cisza, a ja kręcę sobie korpusy z wejmutki. Jutro chyba zrobię lot po boazerie na daszki i dennice + siatkę z Rozametu Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 kręcę sobie korpusy z wejmutki. Jutro chyba zrobię lot po boazerie na daszki i dennice Boazeria od Karola pewnie ... a wejmutkę gdzie znalazłeś ? Cytuj
Tomzo Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Pod uOpolem też bardzo szturmowo, także schowany w piwnicy i wymęczony świetami ,podjałem się moich pierwszych zimowych przygotowań do pszczelarzenia,efekt: 65 ramek zbitych i zadrutowanych.Czytając po FB to niektórym poprzewracało pare uli na pasiekach.W zwiazku z tym że takie wichury nawiedzaja nas co roku rozważam postawienie korpusów w starym pawilonie w którym ojciec pszczelażył... Cytuj
MAZI Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 A moje plany szlag trafił - korzonki i pozamiatane - 2 tygodnie na zastrzykach będę - czas na przemyślenia i planowanie, szczególnie pracowni. Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 podjałem się moich pierwszych zimowych przygotowań do pszczelarzenia,efekt: 65 ramek zbitych i zadrutowanych. To ja podobnie . . . dziś w wolnej chwili zbiłem i odrutowałem ... 7 ramek 1 Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 A moje plany szlag trafił - korzonki i pozamiatane - 2 tygodnie na zastrzykach będę - czas na przemyślenia i planowanie, szczególnie pracowni. To więcej masz czasu na forum i na zbijanie ramek ... Cytuj
MAZI Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 To więcej masz czasu na forum i na zbijanie ramek ... Ramek od Ciebie nawet jeszcze nie odpakowałem... Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ramek od Ciebie nawet jeszcze nie odpakowałem... To jak masz 2 tyg. wolnego , to może podeślę Ci z 1000szt. do zbicia i odrutowania ? Co masz się nudzić ? Cytuj
Tomzo Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 To jak masz 2 tyg. wolnego , to może podeślę Ci z 1000szt. do zbicia i odrutowania ? Co masz się nudzić ? Wychodzi po 50szt. na dzień roboczy Cytuj
vszu82 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ja do tej pory zbiłem 130 szt. nadstawkowych, pneumatykiem szybko idzie,ale o drutowaniu jeszcze nie myślę. Wrrrrr Cytuj
dudi Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Boazeria od Karola pewnie ... a wejmutkę gdzie znalazłeś ? Tak, tak boazeria od Karola, a wejmutkę Kulka mi trzasnął. Tzn z wejmutką nie problem, problem z frezarką Cytuj
Tomzo Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ja tak na zmiane żeby nie zbżydło: 20 młoteckiem na 20 drutkiem... Cytuj
Robi_Robson Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 z wejmutką nie problem, problem z frezarką U mnie odwrotnie . Frezarki dwie stoją w stolarni ... a jak w tartaku zapytałem o wejmutkę, to odpowiedzieli mi pytaniem "a co to takiego ?" Cytuj
Słowian Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 U mnie też tak zareagowali ale jak zacząłem tłumaczyć że to sosna amerykańska o 5 igłach taka trochę puchata, to powiedzieli że mieli wiosną trochę i poszła na więźbę , myślałem że ich zamorduję, i to u mnie na wsi 1,5 km ode mnie a jeden z właścicieli też pszczelarz. Teraz mie się rozglądają jak jeżdżą po drewno za wejmutką i mają całkowity zakaz marnowac taki materiał na ule Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi